Harry Potter de JK Rowling

DRACO DORMIENS NUNQUAM TITILLANDUS

Indiferent cum arată coperţile prin unele ţări, Harry Potter este acelaşi…Aceiaşi prieteni, aceiaşi duşmani, aceeaşi poveste!


Povestea începe cu o sărbătoare ce are loc în lumea vrăjitorească. De mai mulţi ani această lume a fost terorizată de un vrăjitor foarte rău, Cap-de-Mort. Cu o noapte înainte, pe 31 august, el descoperă refugiul secret în care se ascundea familia Potter, omorâdu-i pe părinţii lui Harry: Lily şi James Potter. Totuşi, când a încercat să-l omoare pe fiul lor, Harry Potter, vraja fatală Avada Kadevra pe care a produs-o s-a întors asupra lui. Corpul lui Cap-de-Mort a fost distrus, dar spiritul său supravieţuieşte, el fiind nici mort, nici viu. Singurul semn al vrăjii lui Cap-de-Mort este o cicatrice în forma de fulger pe fruntea lui Harry. Fiind singurul supravieţuitor al blestemului fatal, Harry este numit de către comunitatea vrăjitorească „băiatul care a supravieţuit”.

În apropierea vârstei de 11 ani, Harry are primul contact cu lumea vrăjitorească. Prin intermediul bufniţelor, viitoarea sa şcoală, Hogwarts, încearcă să-l anunţe despre lumea din care provine, însă unchiul său, Vernon Dursley, interceptează scrisorile. De ziua lui, Hagrid un semi-uriaş, îl anunţă pe Harry că este vrăjitor şi este aşteptat la HOGWARTS, ŞCOALA DE MAGIE, FARMECE ŞI VRĂJITORII.

Fiecare volum ne prezintă un an din viaţa lui Harry, elev al şcolii Hogwarts unde învaţă mânuirea măturii, se confruntă cu probleme în orele de Poţiuni şi totodată fiind cel mai bun elev la Apărare Contra Magiei Negre. Ca orice elev are şi profesori preferaţi, însă şi profesori pe care îi urăşte. Este pedepsit, trimis în detenţii, însă este şi venerat! Cu greu şi alături de cei mai buni prieteni ai săi: Hermione Granger şi Ron Weasley, trece peste toate momentele dificile. Sfârşitul fieărui an şcolar îi aduce tristeţe deoarece trebuie să se reîntoarcă la familia Dursley şi la vărul său nesuferit Dudley.

JK Rowling a realizat o lume specială, o lume vrăjitorească existentă în acelaşi timp cu lumea noastră. A reuşit să realizeze propriul sport al vrăjitorilor, vâjthaţul, un sport format din 7 jucători -1 portar, 2 prinzători, 3 înaintaşi şi un căutător-  În UK aceasta a scris şi 3 cărţi adiţionale Vâjthaţul de-a lungul timpului, Creaturi fantastice şi unde le găsim şi Poveştile Bardului Beedle, doar cea din urmă fiind tradusă şi la noi.

Noi rămânem cu satisfacţia citirii unui best-seller internaţional de senzaţie şi poate în viitor JK Rowling ne va uimi din nou cu o nouă super poveste.

Traducător: Ioana Iepureanu

Reclame

13 răspunsuri to “Harry Potter de JK Rowling”

 1. Vad ca esti un mare fan/fana Harry Potter.

  • fan:d
   A fost prima carte pe care am citit-o si chiar mi-a placut foarte mult. Insa nu am avut timp sa postez mai multe posturi, dar o sa apara mult mai multe si o sa apara si alte sectiuni…si concursuri. Cred ca primul concurs va fi la aniversarea de o luna a site-ului:d.

 2. HP…suuuuuuuuuuuper faine toate cartile :X:X:X

 3. n0thing`` Says:

  fan :))

 4. Uita-te putin la prima fraza. Ti se pare ca stii limba romana?

 5. foarte interesante toate cartile lui JK Rowling

 6. Mereu mi-au placut copertile din editia pentru adulti din Marea Britanie (primul set de coperti).
  Imi pare rau ca m-am oprit la volumul 5, dar este o serie care intr-adevar da dependenta. J.K. Rowling a reusit sa scrie 7 carti care au „readus la moda” cititlul prin randul adolescentilor.

 7. n0thing`` Says:

  da,chiar asa :))

 8. Buna!Felicitari pentru blog,deja imi place!Mult succes!!! 🙂
  P.S.: Te-am bagat la blogroll.

 9. ador seria asta:x

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: