Marea Trolilor de Nancy Farmer

În legendele din nordul Europei, trolii, jotunii şi uriaşii gheţurilor par să fi fost aceleaşi fiinţe. Erau mari, le plăcea gheaţa şi zăpada şi îi duşmăneau atât pe oameni, cât şi pe zei. De cele mai multe ori sunt descrişi ca fiind urâţi, dar sunt şi poveşti despre unii foarte frumoşi la chip.

Conform poemelor epice, jotunii au fost primii ocupanţi ai ţinuturilor din nordul Europei. Cei care-l venerau pe Odin s-au luptat mai multe secole pentru a dobândi controlul asupra Norvegiei şi Suediei. Un manuscris din secolul XI-lea vorbeşte despre jotuni ca despre nişte oameni sălbatici care atacau din munţi, cu săniile. Purtau piei de animale, iar graiul lor aducea cu mârâitul fiarelor.

Este, aşadar, posibil, ca trolii să fi existat cu adevărat. Există (sau au existat) multe triburi neobişnuite care trăiau în nordul îndepărtat al continentului, între Norvegia şi Siberia. Este posibil chiar ca jotunii să fie o amintire îndepărtată a oamenilor din Neanderthal.

Anul 793 î. Hr., într-un sat saxon în care credinţa creştină se întrepătrunde cu mitologia păgână nordică. Eroul acestei noi aventuri este Jack, fiul unui fermier creştin pe care un bard l-a ales drept ucenic, şi nu este un bard oarecare, ci cel mai de seamă om al comunităţii şi în acelaşi timp vraci, vrăjitor, poet. Şi, lucrul cel mai important, este înzestrat cu puteri magice.

Chiar în vremea când tânărul ucenic într-ale magiei deprinde meşteşugul, este răpit împreună cu surioara lui Lucy de către berserkeri, războinici care după ce beau nişte licori deveneau ucigaşi nemiloşi.

Primejdii din cale-afară de cumplite îi aşteaptă, dar, dintre toate, cea mai grozavă îi pândeşte când trebuie să străbată un ţinut fabulos în care au de-a face cu făpturi înspăimântătoare.

Va reuşi Jack, la capătul acestor grele încercări, să devină un bard în adevăratul sens al cuvântului şi să-şi împlinească destinul?

Am citit această carte acum ceva vreme, însă a fost una dintre cele mai bune…O recomand tuturor, în special celor care preferă cărţile de aventură sau cărţile cu piraţi (berserkeri în nord). Este foarte interesantă şi te cuprinde pe întreg conţinutul ei! Când se termină o să-ţi  pară rău că s-a terminat!!!

Titlul original: The Sea of Trolls

Număr de pagini: 376

Traducere de: Cezar Octavian Tabarcea

Editura: RAO

Reclame

6 răspunsuri to “Marea Trolilor de Nancy Farmer”

  1. suuuper cartea…v-o recomand:)

  2. Exact…frumoasa cartea.

  3. cartea este pe lista mea de cumparaturi:d

  4. Nu-mi vine să cred ce-am pierdut ! Țin minte că am împrumutat cartea aceasta de la bibliotecă acum mult timp … doi sau trei ani în urmă, dar nu am continuat să o citesc, nu mai știu din ce motive am returnat carte necitită !?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: