Fire & Ice: Cronica dragonilor de Stelian Ţurlea

Două ţări mici aflate la margine de continent sunt ameninţate, pe rând, de dragoni, unul de foc, celălalt de gheaţă. Dar există un flăcău neînfricat care porneşte la luptă împotriva dragonilor, într-un ţinut ostil, ajutat de un inventator experimentat. Mai există o prinţesă pentru care flăcăul merită să lupte. Şi mai există nenumărate întţmplări într-o lume în care realitatea istorică se împleteşte cu fantezia şi care te vor ţine cu sufletul la gură.

Regatul Carpiei se află la margine de continent, ferit de drumurile năvălitorilor de tot felul, condus de Regele Augustin. Toate sunt bune şi frumoase până când un dragon de gheaţă atacă Regatul Carpiei şi distruge o mare parte din el. Un sfeşnic credincios, pe nume Aleador, reuşeşte să îl înfrângă pe acest dragon, luându-i draconul – un ou de dragon -.

Un alt regat, cel al Ungriei,  peste care domnea Regele Quiloc, urmat la tron de fiul său botezat tot Quiloc ia în stăpânire draconul, astfel că, atunci când un alt dragon, de foc, atacă Regatul Carpiei, oferă protecţie regatului Ungriei. Prinţesa Luisa, fiica Regelui Augustin, pleacă în căutarea puternicului Aleador, omorâtorul de dragon, pentru a-l chema să distrugă dragonul de foc. Trecând prin pădurea Izma, aceasta este atacată de oamenii-copaci şi este salvată de un tânăr pe nume Gabriel. Spunându-i că este în căutarea omorâtorului de dragon, Aleador, aceasta află de la însoţitorul lui Gabriel, Sangimel, un inventator experimentat, că acesta a murit. Aflând că Gabriel este fiul lui Aleador, prinţesa Luisa îi promite bogăţie dacă va reuşi să scape regatul de dragon.

Ajunşi la regat aceştia acceptă propunerea, iar Gabriel şi Sangimel împreună cu prinţesa Luisa pleacă în găsirea draconului din regatul Ungriei. Sfeşnicul regelui Augustin, pe nume Paxian, se dovedeşte a fi un trădător, complotând cu regele Quiloc pentru a domni şi peste Carpia. Gabriel reuşeşte să fure draconul, iar Sangimel trezeşte dragonul de gheaţă. Peste câmpiile din jurul regatelor se duce o luptă între cei doi dragoni, terminată cu victoria celui de gheaţă. În timpul bătăliei Sangimel piere.

Aflând despre trădarea sfeşnicului Paxian, Regele Augustin pleacă în căutarea lui, terminând însă ucis de către Regele Quiloc.

Gabriel îl ademeneşte pe dragonul de gheaţă într-o ocnă de sare, folosind draconul. Regele Quiloc merge în Regatul Carpiei pentru a cere dominaţia, însă este ucis de Regina Remini.  Povestea se termină cu pregătirile pentru căsătoria dintre prinţesa Luisa şi cavalerul Gabriel.

Cartea nu m-a impresionat foarte mult, dar a avut unele momente interesante. A fost o poveste plăcută!

Număr de pagini: 192

Editura: RAO


Anunțuri

3 răspunsuri to “Fire & Ice: Cronica dragonilor de Stelian Ţurlea”

  1. Parea atat de promitator…T_T

  2. n0thing Says:

    heeii.. cel putin mie imi place :-„

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: