Sabia magică de Marcus Sedgwick

Urmărit de cineva, Radu, tăietorul de lemne, aleargă pentru a-şi salva viaţa. Venise împreună cu un bun prieten, Toma în apropiere de Ciust pentru a vinde lemne. Radu ocoli copacul şi căzu drept în braţele urmăritorului, Willem, un bărbat mort de câteva zile. „Dar, Willem, tu eşti mort”, spune Radu, răspunsul fiind unul de speriat: “Nu mai sunt”, iar Radu cade mort în zăpada moale şi neatinsă. Toma şi fiul său Petru se află la înmormântarea sinucigaşului Radu, acolo unde o mică parte din locuitorii Ciustului ia parte.

Vestea că tatăl mort al prietenei sale Agnes se întoarce noaptea şi povesteşte cu mama acesteia şi venirea Reginei Umbrei prin Ciust îl îngrijorează pe Peter care merge noaptea călare pe calul său Sultan până la poarta casei lui Agnes pentru a verifica dacă cele auzite sunt adevărate.

Rămânând beat în hanul satului, Ştefan este dat afară de barmar şi rămâne pe timpul nopţii singur în mijlocul pustietăţii. Mergând singur spre casă acesta se întâlneşte cu Constantin Crista, tatăl mort al lui Agnes, iar până să îşi dea seama că acesta era mort, limba lui Crista îi pătrunse deja în arteră, ucigându-l.

Problemele pentru Agnes de-abia acum încep. Din cauză că Ştefan nu era însurat, conform obiceiurilor Ciustului, acesta trebuia căsătorit cu cea mai bătrână dintre fetele nemăritate ale satului, cea care îi devine nevastă fiind Agnes. Pentr u a trece mai uşor peste doliu şi peste suferinţa pierderii soţului, Agnes trebuie să locuiască singură timp de 40 de zile într-o cabană de la marginea satului astfel considerându-se că i-a trecut perioada de doliu şi poate reveni la viaţa de dinainte.

Însă noaptea lucrurile o iau razna, astfel că, atunci când Petru o vizitează în miezul nopţii aceasta îi declară că în noaptea precedentă acesta era mai mult mai rece şi respingător. Neînţelegând despre ce vorbeşte Agnes, Petru îi cere acesteia să îi deschidă oblonul pentru a intra înăuntru. Puţin după acesta Petru cel ce o vizitase cu o seară înainte se reîntoarce cerându-i fetei să-l primească înăuntru. Refuzul fetei îl enervează pe acest presupus Petru, care însă îl sărută, doar pentru a-i lega un fir de lână. Petru îi cere fetei să rămână în cabană până ce el urmăreşte firul. Trecând prin pădure, şi prin sat, Petru ajunge în cimitir, unde firul se gată la unul dintre morminte. Aplecându-se deaspura mormântului acesta vede o gaură şi se apropie pentru a vedea mai bine prin ea. Ceea ce a urmat a fost ucigător. Privind prin gaură observă ochiul decedatului Ştefan, cum îl privea în gol. Şi deodată acesta clipeşte!

Întorcându-se la cabană acesta observă dispariţia lui Agnes. Întâlnindu-se cu Sofia, din şatra ţiganilor, aceştia se adăpostesc în cabană, fiind atacaţi de Radu. Reuşesc să scape cu viaţă în urma atacului tăietorului mort, însă acesta a fost doar unul dintre zecile de cadavre vii care urmează să atace.

Cu ajutorul ţiganilor şi a tatălui său Petru reuşeşte să salveze Ciustul din mâna Reginei Umbrei, însă victoria sa aduce pierderea vieţii fetei iubite, Agnes, şi a propriului tată.

Titlul original: My swordhand is singing

Număr de pagini: 229

Traducere de: Silviu Genescu

Editura: NEMIRA JUNIOR

Alte coperţi:

5 răspunsuri to “Sabia magică de Marcus Sedgwick”

  1. magykhurin Says:

    Frumoasa recenzie! Cred ca pana la urma mi-o iau si eu, mai ales ca s-ar putea sa prind si-o reducere 😛

  2. […] deci nu prea am avut timp de nimic în ultima vreme, dar la cererea cuiva a trebuit să fac acest articol. Şi pe când mă gândeam la ce să mai scriu în el, în afara de […]

  3. nu am citit-o.momentan:d

  4. n0thing Says:

    O carte absolut geniala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: