Stăpânul viselor 1 de Theresa Breslin

Am citit mai multe cărţi anul acesta, dar n-am apucat să fac şi nişte recenzii. Aşa că acum încerc să-mi scotocesc prin amintiri să vă spun câte ceva despre Stăpânul viselor – volumul 1.

Totul începe cu un vis! Într-o dimineaţă Cy visa că se afla în Egiptul Antic. Se afla acolo cu un scop:  Să salveze viaţa unui băiat care era aproape să fie omorât. Şi dintr-o dată apare un pitic bătrân pe nume Stăpânul viselor care îi spune că visul s-a terminat. Cy nu vrea să accepte asta. Vrea să se reîntoarcă în vis să-şi continue misiunea. Stăpânul viselor îi promite că va reveni şi îl va trimite înapoi în acest vis. Şi pentru asta îi lasă un semn. Astfel că, dimineaţa când se trezeşte şi îşi afundă mâna în buzunarul pantalonilor descoperă ceva. Un firicel de nisip. Nisip de care ai găsi numai în deşertul african.

În acea zi gândurile lui Cy – Cyrus – erau numai la viaţa tânărului din vis şi la cum să se reîntoarcă acolo.

Întorcându-se de la şcoală se trânti pe pat, unde lângă el, stând turceşte, era chiar Stăpânul viselor. Încercând să-l convingă că nu e bine să se reîntoarcă în acelaşi vis, Stăpânul viselor îi oferă vise precum:  bătălia de la Waterloo, întâlnire cu Regina Victoria, o participare la Jocurile cu Gladiatorii  din Roma Antică, însă Cy nu vrea să audă. Egiptul Antic! Singurul vis în care vrea să meargă. Aşa se face că Cy se trezeşte din nou în Egiptul Antic, dar nu unde se aştepta, ci în interiorul unei piramide. Dorindu-şi să-i apară o lanternă – căci doar în vis dorinţele se împlinesc- acesta descoperă un sarcofag într-o parte a piramidei. Deschizându-l dă nas în nas cu băiatul pe care dorea să îl salveze.  Încercând să vadă dacă mai trăieşte acesta descoperă că încă este în viaţă şi că numele său este Aten. Observând crucea ankh de la gâtul lui Aten, Cy află că aceasta reprezintă spiritul celui ce o are. Stăpânul viselor îl anunţă că visul se termină şi trebuie să plece, dacă nu, va rămâne prizonierul propriului vis pentru totdeauna. Având crucea ank încă în mâna sa, acesta încearcă să se trezească, iar Aten încercând să-şi recapete crucea se agaţă de aceasta ajungând în lumea din viitor.

De acum încep aventurile celor doi şi problemele Stăpânul visului căruia nu îi vine să creadă cum s-a putut petrece o asemenea greşeală, ca Aten să scape din interiorul visului. Acum Cy trebuie să ascundă identitatea lui Aten şi să găsească o cale prin care să îl aducă înapoi…sau chiar asta e ceea ce îşi doreşte Cy cu adevărat!.  Şi care este legătura între Aten şi Tutankhamon? Restul povestirii rămâne un mister…

Titlul original: The dream master

Număr de pagini: 176

Traducere de: Mihaela Draghici

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

5 răspunsuri to “Stăpânul viselor 1 de Theresa Breslin”

  1. frumoasa recenzie, tine-o tot asa 🙂

  2. Mi-am cumparat-o si eu. Nu pot sa zic ca abia astept sa o citesc, dar m-a facut curioasa… Spor in continuare

  3. Buna. Spune-mi, te rog, daca vrei sa vinzi cartea Harry Potter si camera secretelor. Merci.

    • Din pacate, nu imi vand cartile din biblioteca. Presupun ca le-ai putea gasi de cumparat la o librarie, sau sa le imprumuti de la o biblioteca.

  4. Sau Harry Potter si piatra filozofala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: