Kot de Rafael Abalos

Un e-mail care invită la un joc infinit… Un bărbat de vârstă mijlocie care n-a existat niciodată… O crimă care anunţă un viitor îngrijorător… Trei poveşti aparent fără nici o legătură, unite printr-un secret tenebros pe care îl pot dezvălui doar doi adolescenţi… şi mereu acelaşi cuvânt: KOT.

New York, în inima Manhattanului. Acolo, într-o zi oarecare, un bătrân se trezeşte închis într-un loc ce pare o temniţă medievală. Îngrozit, descoperă că nu ştie cine este şi de ce se află acolo. În aceeaşi după-amiază, doi copii primesc un e-mail. Când îl deschid, descoperă o lungă şi ciudată succesiune de operaţiuni matematice. Şi, nu în ultimul rând, o eminentă doctoriţă neurolog, candidată la Premiul Nobel, este găsită moartă în locuinţa sa: corpul ei nu prezintă urme de violenţă, doar într-una din palme are scrijelit cuvântul „Kot”…

O carte excelentă care are de toate: aventură, ritm alert, foarte mult mister, o carte ce poate fi şi un roman poliţist îmbibat cu fantasy, o carte numai bună de savurat! Este o carte pe care cu greu o poţi lăsa din mână, pentru că vrei în permanenţă să afli ce se mai întâmplă.

Aparent trei poveşti ale căror personaje nu au nicio legătură, trei fire de poveste care se împletesc pe parcurs pentru a forma o carte nemaipomenită.

Găsită moartă în casa ei din New York, cu cuvântul Kot scrijelit în palma dreaptă şi fără creier, Katie Hart devine a treia victimă a unei societăţi secrete religioase care are ca scop eliminarea membrilor Fundaţiei Univers – oameni de ştiinţă pretendenţi la premiul Nobel, toţi studenţi ai facultăţii Cornell – şi găsirea Esenţei Marelui Mister.

Înainte de a fi ucis prin ardere pe rug, Kenneth Kogan, fondatorul Fundaţiei Univers, reuşeşte să ascundă Esenţa Marelui Mister, astfel încât doar dezlegând enigmele unui joc care pare a nu avea sfârşit, să se poată ajunge la ea. Doi prieteni, membrii ŞETA – Şcoala Experimentală pentru Tineri Astronauţi – pe nume Nicholas Kilby şi Beth Hampton reuşesc să dezlege enigma e-mailului misterios primit, fără să ştie de pericolul care îi înconjoară continuând să joace ceea ce pare a fi mai mult decât un joc.

Pentru a nu strica savoarea lecturii, recenzia se opreşte aici, însă vă las un mesaj în stilul „Jocului enigmelor fără sfârşit”;):

4 x (N5+C1+L8+Â4+U7+I10+U2+T6+V3+U9)

6 x (E4+S2+E1+T3)

1 x (A9+E3+R6+A1+V4+A7+D2+T8+Ă5)

3 x (A1)

7 x (T3+C5+O2+I4+G1)

2 x (F6+A9+N4+S1+I11+M3+E12+I7+E2+C8+Ţ10+I5)

5 x (T3+K1+O2)

Altă copertă:

Reclame

2 răspunsuri to “Kot de Rafael Abalos”

  1. n0thing Says:

    Pfaii…deci ii bestiala/ Convingeti-va. 🙂

  2. […] Vinerea trecută am dat o fugă până în Piaţa Victoriei la Târgul Gaudeamus de unde, bineînţeles, trebuia să ies cu plasa plină…Cum nu aveam prea mulţi bani la mine m-am dus la standul Nemira unde era plin de reduceri (Şi ce reduceri!) şi mi-am cumpărat 7 cărţi…+ 1 de Leda…În acest post voi prezenta 4 dintre cele  cărţi urmând ca pe celelalte să le prezint în postul următor:). Însă mai întâi vreau să prezint ultima carte comandată de la editura Rao care era venită de vreo 2 săptămâni însă cum nu am mai fost pe acasă nu am putut-o vedea…Cartea arată foarte bine şi sunt sigur că va fi la fel de interesantă ca şi Kot… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: