Moştenirile Lorienului 2 – Puterea celor şase de Pittacus Lore

  Nu ştiu cum ar trebui să încep această recenzie, dar cea mai potrivită expresie care îmi vine în minte e WOW! Cartea e cu adevărat superbă, mult mai bună şi mai interesantă decât prima.

Faţă de prima carte de această dată acţiunea se desfăşoare pe două fronturi. Primul, în America, cu Patru, Şase şi Sam ascunzându-se de poliţie şi mogadorieni, iar cel de-al doilea, pentru început, cu Număr Şapte în încercarea acesteia de a o redobândi pe Adelina, cepanul ei, care nu mai crede în Lorien.

În America, John Smith şi  Henri sunt consideraţi terorişti, acuzaţi de uciderea a 5 persoane şi distrugerea unei şcoli. Urmăriţi de poliţie, John, Sam şi Şase reuşesc cu greu să scape de aceasta după o luptă cu poliţiştii şi cu elicopterele trimise în urmărire după ei. Înainte de această întâmplare John află lucruri noi despre trecutul lui Şase, despre cum aceasta a fost prinsă de mogadorieni şi adevărut despre moartea Katarinei, cepanul ei. După ce era cât pe ce ca John să piardă cufărul şi scrisoarea de la Henri acesta decide că a sosit clipa ca să citească scrisoarea aflând din aceasta numele adevăraţilor săi părinţi, Liren şi Lara, despre fiica celor mai buni prieteni ai părinţilor săi trimisă pe Pământ care se dovedeşte a fi Şase. Totodată el află că cei trimişi pe Pământ trebuiau să fie în număr de 10 asumând fiecare rolurile celor 10 Străbuni Iniţiali ai Lorienului, ba chiar mai mult, să devină mult mai puternici decât aceştia. Mogadorienii realizează asta şi au început să-i caute înainte ca Moştenirile să devină vizibile. Însă cel mai important lucru pe care îl află este că atunci când nava loricilor a aterizat pe Pământ aceştia au fost aşteptaţi de 9 oameni, care pe urmă i-au condus spre locul de unde trebuie să înceapă misiunea. Omul care i-a aşteptat pe Henri şi John a fost Malcolm Goode, tatăl lui Sam. Într-o noapte John are o viziune în care şeful mogadorienilor, de 2-3 ori mai mare ca un mogadorian obişnuit şi mult mai puternic, îi arată talismanele celor 3 garzi ucişi şi cum acesta se îmbarcă într-o navă…şi vine pe Pământ!

În Spania, în mănăstirea în care locuieşte Numărul Şapte apare o nouă fetiţă, Ella, în vârstă de 7 ani, care şi-a pierdut păriţii într-un accident,  aceasta devenind cea mai bună prietenă a lui Şapte. Mergând în cafeneaua satului, Şapte e urmărită din priviri de un bărbat masiv, despre care ea e sigură că e mogadorian.

Un lucru minor din scrisoarea de la Henri îi aminteşte lui Sam de nişte vorbe spuse de tatăl său în trecut şi care îi face pe aceştia să se reîntoarcă în Ohio. Acolo totul o ia razna: mogadorienii atacă, John nu rezistă tentaţiei de a nu o vedea pe Sarah şi totul se dovedeşte a fi o ambuscadă plănuită de FBI, iar John şi Sam ajung în închisorile acestuia. Cel mai rău lucru e că mogadorienii reuşesc să fure Cufărul lui Patru.

Nu pot să spun decât că cartea mi-a plăcut la nebunie (am spus-o şi la început) şi aştept cu nerăbdare volumul 3 în care mogadorienii vor arunca totul în joc pentru a ucide garzii…

Pentru a cumpăra primul volum, puteţi şi de aici.

EI

Sunt tot mai aproape.

EI

Sunt pe urmele noastre.

EI

Ştiu despre vrajă.

EI

Ştiu despre moştenirile noastre.

EI

Ştiu prea multe ca să putem crede că

NOI

Vom mai fi vreodată în siguranţă.

NOI

Trebuie să ne găsim unii pe alţii.

NOI

Trebuie să ne unim.

NOI

Trebuie să luptăm şi să învingem.

NOI SUNTEM ULTIMUL BASTION!

Titlul original: Lorien legacies 2 – The Power of Six

Traducere de: Ana-Veronica Mircea

Număr de pagini: 340

Editura: NEMIRA

Reclame

16 răspunsuri to “Moştenirile Lorienului 2 – Puterea celor şase de Pittacus Lore”

 1. Nu ii nicio dunga. De fapt dunga din unele imagini reprezinta, probabil, cotorul cartii pe care scrie Puterea celor sase. Imaginea pusa de mine nu are dunga…pare ca ar avea-o, dar nu o are. Uita-te la urma albastra lasata de la luminile mainilor:D

 2. Vestea buna este ca au scos dunga din designul cartii, chiar nu isi avea rostul.
  @vps, imi pare rau dar nu pot sa citesc recenzia, mi-a placut mult de tot prima carte si vreau sa o citesc si pe aceasta. O sa iti citesc recenzia daca imi garantezi ca nu dai prea multe detalii. :))

  • M-am lasat dus de val cand am facut recenzia:))..Da cam multe detalii…

   • Mi se intampla si mie, de asta incerc sa ma abtin si recenziile mele devin foarte mici si foarte vagi. :))
    Promit ca o citesc dupa ce o sa citesc cartea.

    • Oricum am omis foarte multe detalii…Pentru a nu strica suspansul si lectura cartii chiar ti-as sugera sa nu citesti – inca – recenzia…Insa cartea e foarte buna si ar trebui s-o citesti cat mai repede!

    • Voi citi recenzia dupa ce voi citi cartea.Fac chestia asta cu majoritatea cartilor:))Dupa ce le termin citesc recenziile:))

   • :)) @deea, desi ideea recenziilor ar fi sa te convinga sa cumperi cartea, dar e bine sa stii ce parere au si alte persoane despre cartea pe care ai citit-o ca apoi sa ai cu cine sa dezbati. Deci o citesc si ma intorc sa dezbatem si poate va invit si pe la mine sa dezbatem :))

    • Astept sa faci recenzia pentru ca abia astept sa am cu cine dezbate despre carte si sa vorbim despre ce credem ca urmeaza sa se intample..:)

    • uite vesti: sunt 6 carti in total, a 3a apare in august 2012 si se va numi „the rise of nine”, iar actorii au semnat pt 3 filme. cam asta am gasit p google dar nu e sigur. 😀

    • sincer, dupa cum s-a terminat volumul 2 numele celui de-al treilea volum mi se pare foarte bun:)

    • Eu sunt sigura, dar deja intram in ceea ce am mai trecut cu harry potter: 1 vol p an :((

    • Din pacate asa e! Insa e bine ca seria se va scoate in continuare:) (sper!)

    • Presupun ca scriitorii or sa le scoata in continuare, numai sa tine Nemira pasul. Am vazut cazuri in care din cauza ca nu s-au vandut cartile nu s-au terminat seriile.

 3. P.s. Te-am adaugat in lista mea cu bloguri. (^_^)

 4. Doesntmatter Says:

  Nici macar nu merge

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: