Cronicile Wardstone – Amintirile vraciului de Joseph Delaney

  Încep acest post prin a mulţumi editurii Corint Junior pentru că a publicat această carte şi nu ne-a lăsat cu ochii-n soare cum a făcut-o cu alte serii! (Ceea ce, în cazul editurii CJ a devenit un obicei). După cum aţi văzut – dacă aţi văzut – seria Cronicile Wardstone este una dintre seriile mele preferate, de aceea se află în top A şi mă bucur enorm pentru că am mai avut ce adăuga la această serie!

Amintirile vraciului este o mică cărticică care face parte din lumea vaciului John şi a ucenicului său Tom, dar care nu intră în seria propriu-zisă venind să aducă o lămurire a momentului în care John a devenit ucenic şi ulterior stăpân al casei de la Chippenden. Deşi cartea are doar app 78 pag ea are multă acţiune şi eu cred că nu a dezamăgit.

Pentru că am tot criticat editura CJ, îl „critic”,cu tot respectul, şi pe Joseph Delaney pentru că putea la fel de bine încadra această cărticică într-o a şasea povestioară în cartea „Poveştile vraciului”, astfel dimensiunea acelei cărţi comparându-se cu celelalte din serie. Însă e bine că Joseph continuă această genială serie şi la fel de bine că editura CJ continuă să o publice.

Recomand această serie şi dacă doriţi să o comandaţi puteţi accesa linkul acesta.

PS:  Mirel, sper să nu te superi pe mine că l-am „criticat” pe Joseph!

  John Gregory este cel de-al şaptelea fiu al celui de-al şaptelea fiu, ceea ce înseamnă că el poate vedea şi simţi toate creaturile întunericului.
În cartea de faţă, povesteşte că în tinereţea sa a trecut printr-o întâmplare primejdioasă, împrejurare în care l-a cunoscut pe Vraciul de la acea vreme.
Nu peste foarte mult timp, destinul lui avea să se schimbe…
Cineva trebuie să înfrunte întunericul!

„Deodată, în faţa mea s-a ivit ceea ce mi se părea a fi o căsuţă dărăpănată. Una dintre ferestre era bătută în scânduri, alta avea geamul spart, iar uşa din faţă atârna în balamale, deschisă. Părea un adăpost tocmai bun pentru cât avea să dureze vremea rea. Dar abia am păşit înăuntru, că mi-am şi dat seama că făcusem o greşeală fatală!
În jur erau semne că cineva fusese acolo de curând. Cenuşa focului încă fumega în vatra aflată în odăiţa din faţă şi, pe pervazul ferestrei, am observat un muc de lumânare groasă, din ceară neagră.
Văzând înfricoşat toate acestea, inima a început să-mi bubuie de spaimă. Se spunea că vrăjitoarele foloseau astfel de lumânări a căror culoare neagră provenea de la faptul că, în ceara topită, era amestecat sânge! Cocioaba se dovedea a fi cotlonul unei vrăjitoare!”

Titlul original: The Spook’s Tale

Traducere de: Sorin Petrescu

Număr de pagini: 78

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

23 răspunsuri to “Cronicile Wardstone – Amintirile vraciului de Joseph Delaney”

 1. Salut,
  Mi-am cumparat azi cartea si am „devorat-o” in 2 ore si ceva. A fost foarte faina, dar ma asteptam la mai multa actiune.. Da defapt fiecare carte din „Cronici” as vrea sa nu se mai termine. Dar asta e doar parerea mea..
  As avea si o intrebare: cand se traduce si la noi Cartea a 8 si I am Grimalkin si Bestiaru’ ?
  Mersi

 2. E enervanta asteptarea, mai ales cand stii ca deja in alte tari a aparut..

 3. Cartea aceasta merge citita si daca nu le-am citit pe celelalte din serie? E ca interludiul de la Vampiratii sau e legata de serie si daca ma apuc de ea nu fac decat sa-mi stric surpriza si sa nu inteleg nimic?

  • Nu se leaga prea mult de serie! E doar povestea cum a devenit Joseph vraci! Dar ar fi mai indicat sa o citesti mai tarziu pentru a isti mai multe despre vrajitoare si cum pot fi ele ucise.

 4. Sa speram ca anul 2012 va aduce,cat de curand,noi carti din
  Cronici !

 5. bogdan Says:

  uau nu stiam ca joseph a devenit vraci :)))))

 6. bogdan Says:

  mi-ar placea sa apara carti ca primele volume mari macar 300 pagini mai ales ca acum dupa ce s-au intors din grecia
  si ce s-a mai intamplat pe urma cred ca joseph pune ceva la cale poate o carte mai buna decat toate la un loc

 7. Ceva noutati ? Nici un volum nou la orizont ?

 8. Din cate stiu eu ar trebui sa apara „Destinul vraciului”. Cred ca in primavara asta ar trebui sa apara:-?

 9. Bine ar fi ca e geniala seria.:d

  • Din cate am citit azi cei de la CJ nu au mai avut oameni…Dar din vara [sau asa ceva] vor incepe sa revina si incet, incet CJ isi revine…Poate asa vom avea parte de toate continuarile pe care le asteptam..tunele 5, tara duncan 7, ceva cu adevarat ciudat 3…si bineinteles Cw 8 :)…Poate vom avea in 2013 o revenire in forta a lor!;)

 10. Nu ma intereseaza celelalte seri ca nu le-am citit. Dar abia in 2013 sa apara „Cronicile Wardstone” e prea de tot..

  • CW cred ca o sa apara mai repede (anul acesta); alte continuari prin 2013…

   Ce carti ai mai citit?

   • pai ar fi foarte bine daca ar aparea odata 😀
    nici una dintre cele enumerate de tine, nu mai citesc carti de genul ala..cand o apartu „Cronicile Wardstone” in 2006 eram mai mic putin si deaia le-am citit, da alea chiar mi-o placut si m-am tinut de ele chiar daca acum am 19 ani.. 😀

 11. serii*

 12. :)) Dupa parerea mea, „Cronicile Wardstone” le poti citi indiferent de varsta, sunt captivante si scrise cum trebuie!

 13. […] Cred că această carte este un fel de „Amintirile vraciului” ale Vampiraţilor, deşi cei de la CJ o consideră ca un al doilea volum al seriei. Cartea este […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: