Nemuritorul de Roger Zelazny

  Nemuritorul…hmmm,oare despre ce-o fi vorba în această carte!

Cartea are în jur de 250 de pagini (nu mai ştiu exact) şi e micuţă ca dimensiuni, deci poate fi citită şi într-o zi. Nu aşa am făcut eu! Am început cartea şi am aflat despre un personaj – care cred că e cel principal – şi anume, Conrad Nomikos şi despre o frumoasă femeie, pe al ei nume, Cassandra, care se iubeau. La un moment dat Conrad este anunţat că trebuie să plece într-o excursie unde trebuie să asigure protecţia unui anumit tip, un vegan, venit de pe o altă planetă, Taler. Ei bine, acest Conrad pleacă în excursia – dacă poate fi numită excursie – despre care era vorba şi urmează în jur de 100 de pagini din care eu nu am înţeles mare lucru… Bineînţeles că odată ce am început o carte nu vreau să o las neterminată şi am continuat să citesc. Şi nu regret deloc că am făcut-o! Acţiunea a început să apară, eu am început să înţeleg ce se întâmplă în carte. Un anumit tip pe nume Hassan face parte şi el din echipa care se deplasează în excursia despre care era vorba. Acesta se dovedeşte a fi un alt tip angajat, la fel ca şi Conrad, însă, angajat pentru al ucide pe acest vegan – Mystigo. Când Conrad află de intenţiile acestuia îl provoacă la un duel ale cărui arme erau praştiile. În timp ce ei se luptau, grupul lor a fost atacat de un trib – despre care se zicea că ar fi chiar canibali – şi nemaifăcând faţă mulţimii care îi ataca, au fost capturaţi. Dacă au reuşit să evadeze, dacă Hassan reuşeşte să supravieţuiască luptei cu Omul Mort şi dacă vor supravieţuii atacului Bestiei puteţi afla doar cumpărând cartea şi citind-o!

Nemuritorul este primul roman SF al lui Roger Zelazny, apărut în foileton în revista The Magazine of Fantasy & Science Fiction. A câştigat premiul Hugo la categoria roman, la egalitate cu Dune de Frank Herbert. A obţinut premiul Seiun pentru carte străină, iar în 2009 a fost recompensat cu premiul Geffen la aceeaşi categorie.

„Stilul lui Zelazny este rapid şi spiritual, cu personaje bine dezvoltate şi enigmatice. […] Natura lui descriptivă este concisă:  Zelazny poate descrie într-o singură frază ceea ce Stephen King face în două sau trei pagini.”

                                                            Science Fiction Review

„Mulţi dintre eroii lui Zelazny sunt supraoameni, sau chiar zei ori semizei, iar Conrad Nomikos nu face excepţie de la regulă. El este un prototip pentru eroii ulteriori ai lui Zelazny.”

                                                                                     Locus

„Modul cel mai bun de a înţelege romanul este de a citi în prealabil Prometeu descătuşat de Percy Shelley, la care se face frecvent referire. Precum Prometeul lui Shelley, Conrad Nimikos este salvatorul potenţial al omenirii. Precum Prometeu, el suferă şi aproape că se autodistruge, încercând să-şi salveze poporul. În loc să fure focul de la zei, Conrad porneşte să fure Pământul înapoi de la vegani.”

                                         Fantasy & Science Fiction Magazine

Titlul original: This Immortal

Traducere de: Ştefan Ghidoveanu

Număr de pagini: 255

Editura: NEMIRA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: