Invenţia lui Hugo Cabret de Brian Selznick

  Ar fi absurd să zic că Invenţia lui Hugo Cabret a fost o carte mică. Din contră, a fost o carte mare şi de departe cea mai grea carte pe care o am eu în bibliotecă. Şi totuşi…a fost o carte mică.

De ce?!?

Pentru că mai mult de jumătate din carte este constituită din imagini…desene!

Eu cred că o asemenea poveste merita mai mult de atât, poate chiar un al doilea volum. Cartea a fost foarte frumoasă, ceva nou ce nu am mai citit până acum, însă a fost prea scurtă! Acţiunea s-a desfăşurat prea repede şi nu am avut prea mult timp să stau în lumea (de fapt în gara) lui Hugo Cabret! Îmi rămâne să mă delectez cu filmul atunci când o să se lanseze. Şi acum să vă zic câte ceva despre carte:

Hugo Cabret ducea o viaţă bună până în momentul când tatăl său a murit într-un incendiu. Rămas fără părinţi acesta este luat de unchiul său, un ceasornicar, şi dus în gară unde a învăţat să repare ceasurile. Speriat că poate fi luat de Inspectorul Gării, Hugo a continuat să repare ceasuri chiar şi după dispariţia unchiului său, pentru a nu ajunge într-un orfelinat, ceea ce îi putea distruge visul – acela de a repara un automat şi de a afla mesajul lăsat de tatăl său. Prins când încerca să fure din prăvălia de jucării a bătrânului Georges, acesta ajunge să îi cunoscă pe Isabelle şi pe Etienne. Ceea ce s-a întâmplat de aici înainte şi dacă Hugo a reuşit să repare automatul şi să afle de aşa-zisul mesaj de la tatăl său, puteţi afla doar citind Invenţia lui Hugo Cabret.

Cartea poate fi achiziţionată de aici la doar 15 lei şi nu la 50 lei cât costă ea normal! 🙂

Orfan, ceasornicar şi hoţ de nevoie, Hugo trăieşte în cotloanele  întunecate ale unei gări aglomerate din Paris, unde, pentru a supravieţui, trebuie să-şi păstreze secretele şi să rămână nevăzut. Dar când lumea lui se încrucişează, asemenea mecanismelor ceasurilor de care are grijă, cu o fată ciudată, care iubeşte cărţile, şi un batrân aspru, care are o prăvălie cu jucării în gară, viaţa ascunsă a lui Hugo şi cel mai preţios secret al lui sunt în primejdie. Un desen ciudat, un carneţel nepreţuit, o cheie furată, un om mecanic şi un mesaj ascuns, de la tatăl mort al lui Hugo, alcătuiesc firul călăuzitor al acestei poveşti complicate, pline de mister, şi emoţionante.

Titlul original: The invention of Hugo Cabret

Traducere de: Mirella Ascente

Număr de pagini: 533

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

5 răspunsuri to “Invenţia lui Hugo Cabret de Brian Selznick”

  1. Fashion_Cat Says:

    Si eu am citit-o si intradevar a fost super-scurta 😦

  2. Mi-ar placea sa citesc si eu aceasta carte. Cred ca o voi comanda mai ales ca pretul este foarte bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: