Jurnalele vampirilor 7 – Întoarcerea 3 – Miez de noapte de L.J.Smith

  Mi-a plăcut! Nu mi-a plăcut! Mi-a plăcut! Nu mi-a plăcut!

Cam acestea au fost stările prin care am trecut când am citit Miez de noapte, ultimul volum (aşa se zice, deşi mie mi se pare că ar urma şi un altul după ultimele două pagini) din seria Jurnalele vampirilor.

Mi-au plăcut părţile noi, neexagerate, mi-a plăcut că în sfârşit s-a despărţit şi de un personaj pe care îl întâlnim încă din volumul 1 şi mi-a plăcut şi modul în care s-a terminat cartea. Practic, după şapte volume nu s-a întâmplat nimic.

Pentru că volumele 5 şi 6 din ciclul Întoarcerea m-au dezamăgit în unele momente, trebuia şi 7-le să o facă. Nu mi-a plăcut momentul când Damon o adoarme pe Bonnie, iar Stefan care cu câteva ore înainte putea simţi şi auzi tot ce se întâmplă în întreaga pensiune, de această dată doarme dus alături de Elena. Mi s-a părut deja foarte exagerat şi foarte diferit de primele 4 volume ale seriei, ca dintr-o dată toate personajele să aibă ceva misterios…ba să fie un vânător-asasin, ba să fie vreun kitsune (şi-ncă unul foarte puternic), ba jumate din oraş să fie vârcolaci!

Devenit om la finalul volumul 6, Damon reuşeşte să obţină puterea necesară pentru a deschide o poartă către Dimensiunea Întunecată unde, din greşeală, ajunge şi Bonnie.

Ghicitorile spuse de Shinichi în volumul anterior încet să îşi dezvăluie răspunsurile, astfel aflăm care dintre ei (echipa Elena) ascunde un secret de foarte mulţi ani.

Ceea ce pare a fi un vis dintr-un glob stea se dezvăluie a fi o premoniţie a lui Bonnie, o premoniţie extrem de importantă în a distruge kitsunele şi a salva Fell’s Church!

Dar cine este de fapt în spatele acestor distrugeri şi cu ce sacrificiu este salvat Fell’s Church puteţi afla citind ultimul volum al seriei Jurnalele vampirilor. Poate fi cumpărat de aici, aici sau aici (cu 10% reducere).

Cu ajutorul lui Damon, Elena l-a salvat pe vampirul ei iubit, Stefan, din adâncurile Dimensiunii Întunecate. Dar nici unul dintre fraţi nu a scăpat neatins.

Stefan este slăbit de lunga lui detenţie şi are nevoie de mai mult sânge decât îi poate da Elena. Iar Damon, transformat printr-o magie ciudată în om, va face orice ca să redevină vampir – chiar şi să se întoarcă din nou în iad.

Dar ce se va întâmpla când o va lua din greşeală cu el pe Bonnie, iar Elena şi Stefan vor porni pe urmele lor? Şi ce vor face ceilalţi când vor descoperi că sursa întregului rău e mai întunecată – şi mai aproape – decât şi-ar fi putut ei imagina?

Titlul original: The vampire diaries: The return: Midnight

Traducere de: Mirella Acsente

Număr de pagini: 602

Editura: LEDA

Reclame

4 răspunsuri to “Jurnalele vampirilor 7 – Întoarcerea 3 – Miez de noapte de L.J.Smith”

  1. Si pe mine m-au dezamagit cele 3 volume din „Reintoarcerea”

    • Pai si pe mine m-au cam dezamagit…Adica m-a dezamagit faptul ca le-a stricat pe primele 4… Daca as fi luat asta ca fiind o alta serie, mi-ar fi placut!

  2. :)) Am ajuns la concluzia ca sunt foarte multe carti cu Buffy asa ca voila partea 1: http://aminablack.blogspot.com/2012/01/on-my-wish-list3-buffy-vampire-slayer.html

  3. Inca nu am citit volumul 7, am terminat pe la sfarsitul lui decembrie volumul 5, si am fost si eu dezamagit, si am decis sa iau o pauza de la seria asta :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: