Şcoala derbedeilor de R.L.Stine

.

Şcoala derbedeilor – volumul 1 – Marea vărsătură

In general, cand vorbim despre o scoala, folosim cuvinte si idei alese, adecvate izului solemn pe care il inspira prin menirea ei educationala. R.L. Stine, insa, ne prezinta o altfel institutie, o scoala a derbedeilor, descriind aventurile elevilor sai cu o ironie deloc detasata si plin de sarcasm. Eroul principal, Bernie Barosanu’, alter-ego-ul autorului, se-ntelege, este un baiat de clasa a patra, foarte mandru si gata mereu sa sara in ajutorul prietenilor sai, dar nu intotdeauna cu intentii oneste. Manipulator si complotant, dar intr-un sens… strengaresc si atragator, Bernie il convinge, in primul volum al cartii, pe colegul sau Sherman Stejar sa-i dea ceasul foarte valoros prin niste tertipuri destul de amuzante.

Şcoala derbedeilor – volumul 2 – Albinuţa puturoasă

In general, cand vorbim despre o scoala, folosim cuvinte si idei alese, adecvate izului solemn pe care il inspira prin menirea ei educationala. R.L. Stine, insa, ne prezinta o altfel institutie, o scoala a derbedeilor, descriind aventurile elevilor sai cu o ironie deloc detasata si plin de sarcasm. Eroul principal, Bernie Barosanu’, alter-ego-ul autorului, se-ntelege, este un baiat de clasa a patra, foarte mandru si gata mereu sa sara in ajutorul prietenilor sai, dar nu intotdeauna cu intentii oneste. In cel de-al doilea volum, Bernie reuseste sa isi inscrie propriul caine la scoala, fraierindu-si astfel profesorii, si nu pentru prima oara.

Şcoala derbedeilor – volumul 3 – Cei buni, cei răi şi cei ticăloşi

Aprilie-Mai il iubeste pe Bernie Barosanu’… Doar ca ea nu stie inca acest lucru.
Aprilie-Mai este cea mai frumoasa si mai interesanta fata din scoala, iar Bernie crede ca ar trebui sa mearga impreuna cu el la petrecere.
Ea nici macar nu vrea sa fie vazuta cu Bernie pentru ca este o mare puslama.
De aceea, Bernie si-a luat un angajament de-a dreptul infricosator. A promis ca o sa stea departe de necazuri timp de o saptamana intreaga, daca Aprilie-Mai ii fagaduieste ca merge cu el la petrecere.
Bernie tremura din toate incheieturile. Se poate transforma oare intr-un baiat cuminte, mai ales ca acum se va tine si faimoasa cursa (IMPOTRIVA REGULAMENTULUI!) de melci supercleiosi?

Câteodată după lungi romane de sute de pagini mai simt nevoia să citesc şi ceva mai mic, ceva diferit. Aşa este şi această seria care s-a dovedit a fi una destul de bună şi amuzantă. Personajul principal este Bernie Barosanu’ un elev de nota 6 (o notă foarte bună) al şcolii derbedeilor înfiinţată de Î.S. Derbedeul şi un geniu printre ai lui, cei din Casa Derbedeilor. Ca în orice şcoală, trebuie să existe şi o clasă rivală, ei fiind cei din Casa Premianţilor, al căror geniu, Sherman Stejar este deseori într-un conflict cu Bernie, de cele mai multe ori, Bernie ieşind victorios. Pe lângă banii pe care îi are Sherman, aceasta îl învinge pe Bernie şi la fete, Aprilie-Mai Iunie nedorind să îl însoţească pe Bernie la nicio seară de dans. Alături de prietenii săi, Bernie trece prin multe belele, la un moment dat fiind aproape exmatriculat pentru că a adus un animal în Casă (lucru interzis).Pentru a afla prin ce alte aventuri trece Bernie, citiţi cărţile.

Cărţile sunt micuţe, pot fi citite în câteva ore. Le puteţi comanda de aici (vol 2 şi 3) şi aici (vol 1)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: