Septimus Heap – volumul 1 – Magie – de Angie Sage

  După terminarea cărţii am rămas surprins din mai multe puncte de vedere. Mai  întâi, mi s-a întâmplat ca citind această carte să îmi amintesc foarte mult de una din seriile mele preferate: Harry Potter. Apoi, am observat că numele personajului principal al cărţii: Septimus Heap, nu apare mai deloc în această carte.

Fiu al lui Silas şi Sarah Heap, Septimus – al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu – a fost răpit în ziua naşterii sale de către slujitorii lui DomDaniel – un Necromant şi practicant al Magiei Întunecate – şi declarat mort. Tot în acea zi Silas Heap găseşte în pădure o legăturică în care se află o fetiţă (botezată Jenna) şi care este adusă în casa familiei Heap.

Zece ani mai târziu, micuţa Jenna află că este fiica reginei (care a fost ucisă la puţin timp după naşterea sa) şi este urmărită de o Asasină care vrea să o ucidă. Ea fuge alături de Marcia Overstrand – un vrăjitor NeObişnuit – în Turnul Vrăjitorilor, de unde reuşesc să scape de Asasină. Însă eşecul Asasinei aduce mai mulţi urmăritori pe urmele Prinţesei printre care şi Vânătorul, cel mai de temut urmăritor. Dacă va reuşi Jenna să scape de pe urmele odraselor lui DomDaniel şi dacă vreţi să aflaţi ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea furtului lui Septimus Heap atunci vă recomand să citiţi cartea.

Al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, numit în mod sugestiv Septimus Heap, este furat în noaptea în care apare pe lume de către o moaşă care îl declară mort. În aceeaşi noapte, tatăl băiatului, Silas Heap, găseşte în zăpadă o legăturică în care se află o fetiţă nou-născută cu ochi violeţi. Silas şi soţia lui o iau pe biata fetiţă în casa lor, îi dau numele de Jenna şi o cresc ca pe propriul lor copil. Dar cine este această fetiţă şi ce s-a întâmplat în realitate cu iubitul lor fiu Septimus?

Titlul original: Magyk

Traducere de: Irina Bojin

Număr de pagini: 568

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

7 răspunsuri to “Septimus Heap – volumul 1 – Magie – de Angie Sage”

  1. Mi-a placut mult cartea. Am cumparat-o din senin, o gasise in engleza undeva si mi-a placut coperta. Singurul meu regret este ca nu am citit si continuarile. Nu am citit decat volumul 2 , zborul.

  2. E interesanta!O am si eu si imi palce foarte mult!

  3. happyangelioana Says:

    Am cautat cartea pe multe site-uri si n-am gasit-o si vreau neaparat sa o citesc. Ce sa fac?
    Asi citi cartea online in engleza , dar nu ma inteleg asa de bine cu engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: