Septimus Heap – volumul 2 – Zborul

  Am văzut că seria este comparată foarte mult cu Harry Potter, ba chiar că ar fi mai bună decât aceasta. După cum am spus în recenzia volumul anterior, cartea/seria îmi aminteşte cel mai mult de Harry Potter, însă cred că mai e mult până să o egaleze. (E doar o părere, nu mă omorâţi! J ).

Pornind de la un fapt minor – răpirea din senin a Prinţesei Jenna de către Simon Heap – Angie Sage reuşeşte să mai scrie o carte cu multe pagini, acţiune plăcută, dar în care nu se întâmplă chiar atât de multe (cartea având peste 500 de pagini).

Devenit Ucenic al Vrăjitorului NeObişnuit – Marcia Overstrand – , Septimus Heap primeşte prima zi liberă de când este ucenicul ei şi plănuieşte să îşi viziteze părinţii, pe Silas şi Sarah Heap şi pe sora lui, Prinţesa Jenna. Numai că ziua lui liberă devine aglomerată în momentul când un călăreţ întunecat soseşte la Castel: Simon Heap şi Jenna este răpită.

Deşi la început puţini sunt cei care îl cred pe Septimus când spune că Jenna a fost răpită de Simon (şi nu dusă la o plimbare cu Tunet – calul acestuia), acesta nu renunţă, ba mai mult, pleacă în căutarea Prinţesei alături de Nicko. La cererea lui Nicko, cei doi merg în Pădure la tabăra băieţilor pentru a-l întâlni pe Băiatul-Lup să îl roage să îi dea de urmă Prinţesei.

Însă când e vorba de un Heap treburile nu merg întotdeauna cum trebuie, cei doi ajung să petreacă noaptea rătăciţi în Pădure cu o haită de jderi pe urmele lor. Dar cine este misteriosul copac pe care îl întânesc în Pădure, cine este cu adevărat Băiatul-Lup şi cine este bărbatul misterios care îi urmăreşte în Port puteţi afla doar cumpărând cartea! (de aici sau aici la 15 lei).

A trecut un an de când Septimus Heap şi-a descoperit adevărata sa chemare de vrăjitor. Ca Ucenic al Vrăjitorului NeObişnuit Marcia Overstrand, el învaţă minunata artă a Descântecelor, Vrăjilor şi a altor forme de Magie, în vreme ce Jenna se obişnuieşte încet-încet cu viaţa de Prinţesă şi se bucură de libertatea din Castel.

Şi totuşi, ceva sinistru se petrece. Marcia este urmărită de o Umbră întunecată ameninţătoare, iar fratele lui Septimus, Simon, pare să dorească o răzbunare pe care nimeni nu o înţelege. De ce mai pluteşte în aer Magia Întunecată?

Titlul original: Flyte

Traducere de: Irina Bojin

Număr de pagini: 544

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

Un răspuns to “Septimus Heap – volumul 2 – Zborul”

  1. Din toata seria mie cel mai mult imi placea de Marcia 😀 Cred totusi ca mi-a placut mai mult volumul 1 decat volumul 2, dar au fost frumoase amandoua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: