Supranaturaliştii de Eoin Colfer

  Pot spune despre această carte că e ceva nou. Nu am mai citit aşa ceva. O lume a viitorului, o lume a aparaturilor moderne, o lume în care oamenii pot trăi robotizaţi.

Pentru Cosmo Hill viaţa nu e prea bună. Pentru că nu are sponsor este dus în orfelinatul Clarissa Froyne unde ajunge să fie cobai ca sute de alţi băieţi. Copiii sunt folosiţi pentru testarea diferitelor produse ce urmează să fie lansate pe piaţă. Unii supravieţuiesc, alţii nu. Aşa că într-o zi când camionul în care sunt transportaţi cobaii se răstoarnă, iar Cosmo şi Ziplock (bun prieten al său) profită de ocazie şi evadează.

Fiind urmăriţi de gardianul Redwood aceştia sar de pe un bloc pe un altul, iar aterizarea nu e prea plăcută. Ziplock moare, iar Cosmo leşină, însă nu înainte de a vedea ceva misterios urcându-i-se pe piept: o creatură ciudată, extraterestră, de culoare albastră care îi absoarbea viaţa.

Câteva zile mai târziu, Cosmo se trezeşte într-o clădire necunoscută unde îi întâlneşte pe salvatorii lui: Mona, Stefan şi Ditto. Veştile pe care le află nu sunt tocmai cele mai bune. Pentru a mai putea trăi i-au fost înlocuite unele părţi ale corpului: rotula de la genunchi a fost înlocuită cu o proteză, coapsele i-au fost puse în ghips, iar capul i-a fost peticit cu o plăcuţă lobotix. A aflat că este un Identificator, unul dintre puţinii oameni care pot vedea creaturile albastre, creaturi ce se hrănesc din durere şi simt când se aproprie moartea cuiva. Astfel, el a ajuns să fie unul dintre ei, un vânător de creaturi supranaturale, extraterestre, un SUPRANATURALIST.

Ca să aflaţi secretul din spatele paginilor vă recomand cartea. Din câte am observat cartea ar avea şi continuare.

Satellite City e un oraş al viitorului construit cu ajutorul tehnologiei ultramoderne şi al multor secrete întunecate.

Cosmo, un adolescent orfan, în vârstă de 14 ani, e prizonier în institutul Clarissa Froyne împreună  cu sutele de tineri care sunt folosiţi pe post de cobai pentru a testa diverse produse farmateutice. Din nefericire, Cosmo nu are decât două variante: să evadeze sau să moară. Alegerea pare simplă, căci simte cum o creatură ciudată implantată în pieptul său îi suge viaţa.

Împreună cu Stefan, Mona şi Ditto – un băieţel care este rezultatul unui experiment genetic eşuat -, încearcă să evadeze şi să distrugă paraziţii, înainte ca aceştia să nimicească orice formă de viaţă umană.

Ei sunt SUPRANATURALIŞTII şi stă în puterea lor să distrugă institutul – sălaşul terorii…

Titlul original: The supernaturalist

Traducere de:  Mihaela Papa

Număr de pagini: 314

Editura: RAO

Reclame

7 răspunsuri to “Supranaturaliştii de Eoin Colfer”

  1. Poti sa votezi la poll-ul asta te rog? http://shadowbooks.wordpress.com/2012/03/26/votare-carti/
    Mersi mult, daca le spui si altora sa voteze voi fi recunoscator 🙂

  2. si mie una mi se pare ceva nou!

  3. Pare tare. 🙂 E autorul seriei Artemis Fowl, nu?
    „Din câte am observat cartea ar avea şi continuare. ” – asta nu înseamnă că noi o vom primi vreodată. Cei de la Rao sunt la fel de înceți ca cei de la CJ. Doar că cei de la CJ au scuză. :]]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: