Cronicile Wardstone 8 – Destinul vraciului de Joseph Delaney

În sfârşit a trecut perioada de aşteptare ca să apară şi la noi Destinul vraciului (acum intrăm în perioada de aştepatare a  cărţilor „The Spook’s Blood” şi „I’m Grimalkin” – ca să nu mai zic de Bestiar şi Jurnalele lui Alice:) ); evident că am luat-o şi am citit-o (altfel n-ar fi fost această recenzie) şi nu am rămas deloc dezamăgit. Aventura lui Tom ca Ucenic se apropie de sfârşit, aşa că şi duşmanii sunt mai puternici. Poate cartea asta e cea mai bună din serie, poate că vol 4 sau vol 7 e cel mai bun din serie, important este că seria e genială.

Vraciul, Alice şi Tom fug în Irlanda pentru a se feri de războiul ce are loc în Comitat. Dar cum viaţa de vraci aduce pericole la orice pas, Tom  are de înfruntat noi duşmani şi duşmani mai vechi. Pe lângă Diavol, care îi urmăreşte aproape fiecare pas şi aşteaptă ca puterea urciorului de sânge să se risipe, Tom se reîntâlneşte cu zeiţa Morrigan care aşteaptă de mult momentul răzbunării. Însă celor doi li se adaugă şi un grup de magi-ţapi care au intenţia să-l vâneze.

Când vraciul irlandez, Farrel Shey, le oferă sprijinul, aceştia ajung să se implice serios în oprirea ritualului de la Killorglin, unde magii-ţapi au intenţia să îl invoce pe zeul Pan pentru mai multă putere. Pentru ca ritualul să fie aproape perfect trebuie ca o femeie şi doi magi-ţapi să fie sacrificaţi cu de bună voie, iar cei aleşi ca sacrificiu nu mai pot fi schimbaţi. Reuşind să ţină ostatic unul dintre magii-ţapi de sacrificiu, ‘armata’ vracilor se adăposteşte în castelul Ballycarbery unde speră să reziste până la finele perioadei în care are loc ritualul. Doar că din războiul ce porneşte la castel, Alice şi Tom se despart, iar Alice e vulnerabilă în faţa Diavolului care îi pregăteşte o răzbunare soră cu moartea.

Cartea poate fi cumpărată de aici sau aici.

Vraciul, Tom şi Alice au pornit în călătorie spre Irlanda, fugind de războiul din Comitat. Acolo, Tom trebuie să facă faţă unui grup de magi diabolici, disperaţi să se descotorosească de Vraci şi de ucenicul său şi să-şi sporească propriile puteri întunecate.

Primejdioasa lui misiune împotriva magilor îl mână pe Tom spre Sabia Destinului: o spadă cu o latură întunecată şi însetată de sânge…Unicul lucru care-i apărase până acum pe Tom şi pe Alice fusese fragilul urcior de sânge – dar oare arma aceasta nouă îi va oferi lui Tom vreo şansă în lupta împotriva Diavolului?

Dacă e să scape cu viaţă, el va avea nevoie de pregătire şi o singură persoană îl poate ajuta – Grimalkin, vrăjitoarea asasină. Întuneric împotriva Întunericului…

Titlul original: The Wardstone Chronicles 8 –  The Spook’s Destiny

Traducere de: Adrian Deliu

Număr de pagini: 382

Editura: CORINT  JUNIOR

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: