Aquamarine de Alice Hoffman

  Mai mult o carte de călătorie, subţire şi încăpătoare, Aquamarine ne dezvăluie o poveste de prietenie între două fete care au crescut împreună şi care după 12 ani sunt nevoite să se despartă. Cartea este uşor de citit şi numai bună ca să luaţi o pauză de la lecturile mai grele sau, ca în cazul meu, să citiţi ceva mai uşor când intraţi într-un impas (aveam 3 cărţi începute şi staţionam cu toate).

Clubul Capri era cândva plin de lume şi atractiv, însă cum timpul trece peste toate, a devenit părăsit sau aproape părăsit. Hailey şi Claire sunt singurele care mai îşi petrec zilele la Clubul Capri. Acolo se întâlnesc cu Raymond, băiatul ce vinde limonadă şi aşa îşi petrec ele zilele de august, aşteptând cu tristeţe sfârşitul lunii când Claire avea să se mute în altă localitate.

Într-una din zile când Hailey s-a scufundat în piscina din club (lui Claire îi era frică de apă), aceasta zăreşte pe fundul piscine o creatură ciudată…o sirenă. Află că numele ei este Aquamarine şi că a fugit de acasă şi nu doreşte să se întoarcă până când nu se întâlneşte cu băiatul pe care îl priveşte de multă vreme, Raymond. Însă fiecare zi petrecută în piscină, departe de apa sărată a oceanului, o aduce pe Aquamarine tot mai aproape de moarte.

Cartea poate fi cumpărată de aici (35% reducere).

Hailey şi Claire îşi petrec ultima vară împreună când descoperă ceva pe fundul unei piscine murdare din clubul Capri. Acolo, în adânc, se află o frumoasă creatură cu limba ascuţită şi inima frântă: o sirenă cu numele de Aquamarine, care şi-a părăsit cele şase surori ca să caute iubirea pe uscat. Aşa va începe o acţiune de salvare a unei fiinţe magice, dar şi reale, care se topeşte, literalmente, sub soarele de august. Hailey şi Claire descoperă că viaţa poate lua întorsături neaşteptate, că prietenia este pentru totdeauna şi că magia se găseşte în cele mai ciudate lucruri.

Titlul original: Aquamarine

Traducere de: Larisa Lungu

Număr de pagini: 101

Editura: RAO

Reclame

Un răspuns to “Aquamarine de Alice Hoffman”

  1. De cand imi doream o carte cu sirene in Romania, dar nu mi-am luat Aquamarine pentru ca vazusem filmul inainte si nu credeam ca mai avea rost sa citesc si cartea, din care probabil nu aflam ceva nou. Chiar ca scurta si asa de vacanta, 100 de pagini, wow!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: