Jurnalele vampirilor 8 – Vânătorii 1 – Fantoma de L.J.Smith

 L.J. Smith s-a gândit să mai continue Jurnalele vampirilor (deşi nu cred că a gândit prea mult când a continuat cu Întoarcerea) cu încă o trilogie: Vânătorii. Dacă ar fi să compar ciclul Întoarcerea cu ciclul Vânătorii (din care am citit doar Fantoma) aş zice că cel din urmă e mai bun. Cel puţin aşa mi s-a părut mie. Parcă a semănat mai mult cu primele 4 volume. Faţă de Întoarcerea am observat că a lăsat deoparte Pădurea Veche (a fost şi cazul!), care pentru mine devenise enervantă. În general cartea a fost plăcută deşi a exagerat în unele momente: mi s-a părut stupid ca după ce au trecut prin atâtea, s-au luptat cu vampiri Originali, cu kitsune şi cu nu mai ştiu ce creaturi malefice, Stefan şi Damon să se ia la bătaie pentru că erau geloşi şi astfel în timpul luptei să şteargă cercul făcut cu cretă care ţinea închis Fantoma (evident, aceasta s-a eliberat!).

Elena a revenit în Fell’s Church, unde e liberă să-şi reia viaţa pe care a pierdut-o. Este din nou aproape de Margaret şi de mătuşa Judith şi logodnicul ei. Se părea că Gardienele au făcut o treabă bună şi au readus totul la normal. Doar că apare Caleb, vărul lui Tyler, care îşi aminteşte mai multe lucruri. Mai întâi, ştie că Elena a murit. Doar că Elena e încă în viaţă. Apoi mai ştie că Fell’s Church a fost distrus, doar că Fell’s Church este intact. Când numele lor apar din senin, Elena ştie că viaţa ei nu este normală. Bonnie se înţeapă, iar sângele ei formează numele Celiei. Mai târziu Celia îşi prinde eşarfa în uşa trenului şi este cât pe ce să fie strangulată. Stefan o salvează, sfâşiind eşarfa, iar bucăţile rupte formează numele lui Meredith.

Deci Meredith era următoarea ţintă!
Când plonjează în cascada de la Hot Springs ceva i se infăşoară în jurul piciorului şi o trage la fund. Stefan sare să o salveze şi descoperă că brătişul ce îi ţinea picioarele strânse lui Meredith forma un alt nume: Damon. Cum e posibil ca Damon să fie următoarea ţintă dacă acesta e mort?! Doar dacă…[citiţi cartea, aflaţi continuarea :)]. Cartea poate fi cumpărată de aici.

Elena Gilbert şi prietenii ei au luptat împotriva spiritelor malefice şi au reuşit să salveze orăşelul Fell’s Church, dar cu un preţ foarte mare: viaţa lui Damon Salvatore.
Cândva, Damon se luptase crâncen cu fratele lui, vampirul Stefan, să câştige inima Elenei. Cum Damon a dispărut, Elena şi Stefan pot fi în sfârşit împreună. Şi-atunci, de ce Elena visează în continuare la Damon?
În timp ce sentimentele ei faţă de Damon devin tot mai profunde, Fell’s Church e bântuit de o apariţie sumbră. Elena ştie cum este în iad, dar un asemenea demon nu a mai văzut niciodată. Singurul lui scop este s-o omoare pe Elena şi pe cei dragi ei…

 

Titlul original: The vampires diaries 8 – The hunters 1 – Phantom

Traducere de: Mirella Acsente

Număr de pagini: 440

Editura: LEDA

Reclame

3 răspunsuri to “Jurnalele vampirilor 8 – Vânătorii 1 – Fantoma de L.J.Smith”

  1. dar unde poate fi citita online?\

  2. cartea a fost destul de buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: