Portretul fantomei de AVI

  Cu un nume interesant şi cu o copertă oarecum atrăgătoare, Portretul fantomei  mi s-a părut a fi o carte excelentă. La prima vedere pare a fi un thriller, dar citind-o nu mai sunt de aceiaşi părere. Poate un thriller pentru copii. Dar indeferent cărui gen ar aparţine, cartea a fost bună. Pentru mine a fost ceva nou. Cât de cât mi-a adus aminte de Hugo Cabret şi acea lume fără tehnologia cu care suntem obişnuiţi (acţiunea are loc în 1872). În carte se evidenţiază discriminarea ce avea loc în acea perioadă în US între albi şi negri.

Ajuns la vârsta de 14 ani, Horace devine ucenicul unui fotograf. Într-o seară o fată negresă pe nume Pegg  îl caută pe domnul Middleditch (al cărui ucenic e Horace) pentru un portret pentru stăpâna sa, doamna Von Macht. Aceasta doreşte un portret al ei pentru a-l pune la mormântul ficei sale, Eleonora în speranţa că aceasta se va odihni în pace. Profitând de tristeţea doamnei Von Macht, domnul Middleditch încearcă o înşelăciune şi în portretul doamnei Von Macht pune şi chipul fantomatic al fiicei răposate a acesteia. Horace este pus să pozeze pe ascuns tablourile cu chipul Eleonorei, însă cu cât o pozează mai des pe Eleonora cu atât se întâmplă ceva straniu: fantoma Eleonorei apare tot mai clară, până când devine independentă şi caută răzbunarea pe soţii Von Macht pentru ceea ce i-au făcut când era în viaţă.

Cartea poate fi cumpărată de aici.

În anul 1872, în New York, Horace Carpetine, un băiat învăţat să creadă în ştiinţă şi raţiune este ucenicul unui fotograf pe nume Enoch Middleditch. Horace consideră că viitoarea sa meserie este o artă ştiinţifică, dar când îşi face apariţia o doamnă din înalta societate, doamna Frederick Von Macht, încep să se petreacă lucruri ciudate.

Prima fotografie a lui Horace dezvăluie o imagine înspăimântătoare: chipul fiicei decedate a soţilor Von Macht, Eleonora.

Pegg, servitoarea de culoare a familiei Von Macht, îi destăinuie băiatului adevărul despre cine era cu adevărat Eleonora şi cum a murit aceasta. Deveniţi prieteni, Pegg şi Horace îşi dau curând seama că fotografiile înfăţişează atât imaginea, cât şi fantoma Eleonorei, care se întoarce ca spectru răzbunător, ferm hotărâtă să-i pedepsească pe cei care i-au făcut rău.

 

Titlul original: The seer of shadows

Traducere de: Sorin Voinea

Număr de pagini: 207    

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

Un răspuns to “Portretul fantomei de AVI”

  1. Suna bine de tot! O pun pe lista de cumparaturi , desi momentan e atat de plina ca nu stiu cand o sa apuc s-o iau. Dar oricum, frumoasa recenzie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: