Timpul de dinainte de Animorfi 1 – Cronicile după Ellimist de K.A.Applegate

  Deşi am multe SF-uri în bibliotecă cred că aceasta e prima carte SF pe care o citesc. După un început greu din care am înţeles prea puţine cartea devine interesantă, chiar mai interesantă decât mă aşteptam şi reuşeşte să îmi capteze atenţia până la sfârşit. Constituită din patru părţi (unele mari, altele de câteva pagini): Prima viaţă, A doua viaţă, A treia viaţă şi End game, cartea îl are în prim-plan pe Toomin după pseudonim sau Ellimist după numele din joc. În prima parte acţiunea se petrece în spaţiu, în jurul planetei Ket, ca mai apoi să se desfăşoare prin tot universul.

Toomin este un gamer, unul inteligent, deşi de cele mai multe ori se consideră un loser pentru că deseori pierde jocurile la care se întrece cu prietenii lui. El e un ketran. O creatură cu aripi ce trăieşte pe planeta Ket. Odată la 19 ani, cei mai buni sunt aleşi să participe la călătorie pe CCS3 (Cristalul Cartografic Sector 3) pentru Înaltul Cristal Orbital unde au ocazia să întâlnească alte creaturi. Toomin nu este cel mai bun, dar este ales. Lackofa, unul dintre apropiaţii lui a plătit pentru el.

Aflaţi în spaţiu aceştia sunt atacaţi de capasini. Şi mulţi dintre ei sunt ucişi. De fapt foarte mulţi; locuitorii planetei Ket au fost exterminaţi. Aşa se încheie prima viaţă.

Au mai rămas 72 ketrani – singurii supravieţuitori. Acum sunt nevoiţi să îşi găsească o nouă casă, o nouă planetă, să se stabilizeze pe o nouă planetă cu alt tip de viaţă sau să moară. Au găsit în cele din urmă. Planeta era dominată în întregime de Tatăl, o creatură cu puteri impresionate care îi prinde în tentaculele lui. Îi ucide pe toţi în-afară de Ellimist. Îl ţine în viaţă pentru că-i place să se joace, să câştige mereu, iar Ellimist e cel mai bun oponent de până atunci. Dar Ellimist găseşte jocul la care Tatăl poate fi înfrânt. Şi încetul cu început îl înfrânge, iar puterile Tatălui devin puterile lui Ellimist. Şi Ellimistul devine o mare putere în univers. Aşa se încheie a doua viaţă.

După sute de ani o altă putere apare în univers. Crayak – un ucigaş. Adoră să se joace şi să distrugă planetele. Iar puterile lui sunt mai tari decât cele ale Ellimistului. Va face faţă Ellimistul sau toată viaţa din univers va dispărea?

Cartea poate fi cumpărată de aici.

I se spune Ellimistul. O fiinţă care are capacitatea de a modifica Spaţiul şi Timpul. O fiinţă cu o putere care nu va fi niciodată pe deplin înţeleasă. Datorită lui a venit Elfangor pe Pământ. Datorită lui Pământul are acum şansa de a câştiga lupta. Şi cu toate că faptele lui nu pot fi apreciate ca bune sau rele, poţi fi sigur că niciodată, dar niciodată, nu sunte cele la care te aştepţi.

Veţi găsi aici începutul şi miezul poveştii. O poveste care trebuie spusă ca să putem înţelege ce se poate întâmpla cu viitorul. Cu viitorul animorfilor. Cu viitorul rasei umane. Cu viitorul Pământului.

I se spune Ellimistul. Şi aceasta este povestea lui…

Titlul original:  Animorphs – The Ellimist Chronicles

Traducere de: Cristina Jinga

Număr de pagini: 218

Editura: CORINT JUNIOR

Anunțuri

5 răspunsuri to “Timpul de dinainte de Animorfi 1 – Cronicile după Ellimist de K.A.Applegate”

  1. Cat am iubit cartea asta. Acum vreau sa ma duc, sa o iau din biblioteca si sa o recitesc. Continua cu celelalte volume, sunt din ce in ce mai bune (mai putin Visser care mi s-a parut slabut…)

  2. dan1599 Says:

    eu am citit-o si mi s-a parut foarte interesanta de la inceput…:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: