Araminta Nălucilă 2 – Sabia din grotă de Angie Sage

  Nu ştiu dacă este întâmplător sau Angie Sage are un număr preferat când vine vorba de nişte personaje ce au murit de foarte mult timp, dar şi aici la fel ca în Septimus Heap 3 – Leacuri un personaj s-a născut acum 500 de ani (sau a trăit acum 500 de ani). Şi acest al doilea volum al seriei este la fel de bun şi interesant ca primul, doar că multitudinea de persoane a crescut de la 5 la 8, familia Mag (grupul care vroia să cumpere casa în primul volum) s-a mutat alături de familia Năucilă în casa bântuită.

Araminta şi noua ei prietenă Wanda descoperă într-o carte veche informaţii despre fantoma Sir Horace şi află că în două zile Sir Horace (Horace Cuthbert  Shirley George pe numele adevărat) va împlini 500 de ani. Ce cadou ar putea să-i facă?!

Tot în acea zi unchiul Drak are un accident în urma căruia picioarele îi sunt bandajate, astfel tatăl Wandei (Barry) trebuie să se ocupe de slujba lui Drak şi anume: să livreze răhăţeii de liliac la un anume bătrân Morris, crescător de ciuperci. Cum casa bătrânului Morris se află aproape de plajă, fetele dau o fugă la mare, iar între stânci descoperă o grotă, iar în grotă o sabie; cadoul perfect pentru Sir Horace. Reîntoarsă acasă, Araminta îşi aminteşte de o poveste veche cum că acele grote ar fi peşterile contrabandiştilor şi una dintre ele ar duce până la casa Nălucilă. Aşa că porneşte din nou pe vechiul coridor întunecat (de această dată cu Wanda) şi trecând printr-un labirint de peşteri, reuşeşte să găsească grota şi sabia. Dar când vrea să ia sabia un grilaj mecanic îi blochează ieşirea, iar fluxul mării începe să umple peştera cu apă. Vor reuşi să se salveze de la înec şi să îi aducă sabia lui Sir Horace? Şi care este secretul sumbru al grotei în care au rămas captive?

Cartea poate fi cumpărată de aici.

CADOUL PERFECT PENTRU O FANTOMĂ

Sir Horace urmează să împlinească cinci sute de ani! Araminta şi Wanda trebuie să îi găsească darul perfect. Araminta găseşte o sabie veche într-o grotă ascunsă sub casa ei bântuită; şi ar trebui să fie floare la ureche s-o ia de acolo. Dar nu se aştepta la neplăcuta surpriză a unei capcane constând într-un grilaj cu ţepi şi la apariţia fluxului în grotă. Oare vor ajunge Araminta şi Wanda la petrecerea de ziua lui Sir Horace?

Titlul original: Araminta Spookie 2 – The sword in the grotto

Traducere de: Mirella Acsente

Număr de pagini: 146

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

Un răspuns to “Araminta Nălucilă 2 – Sabia din grotă de Angie Sage”

  1. Sincer, nu am mai auzit niciodata de cartea asta, dar m-am interesat pe net si mi se pare foarte interesanta:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: