Timpuri de dinainte de Animorfi 3 – Cronicile andalite de K.A.Applegate

cronicile-andalite-detaliu  Lene, multă lene mă cuprinde când mă gândesc că iar trebuie să stau în faţa laptopului şi să fac o recenzie. Ciudat, nu? Ar trebui să fac recenzia cu drag, mai ales la cărţile care îmi plac, care sunt interesante. Iar interesantă a fost şi această carte, ba mai mult, mi-a pus şi câteva întrebări despre una-alta…Oare există extratereştrii? Cum o fi pe altă planetă? Dar în altă galaxie?

Şi-acum să revin cu picioarele pe Pământ. Sau mai bine zis la recenzia mea.

Vă povesteam în recenzia Cronicilor Hork-Bajirilor despre invazia yeerkilor pe planeta hork-bajirilor, dar nu vă spusesem cine a câştigat! Yeerkii au câştigat! Hork-bajirii au fost înrobiţi. Acum sunt doar uneltele de luptă controlate de yeerki. Dar în galaxie nu hork-bajirii sau taxxoni sunt adevăraţii duşmani ai yeerkilor. Ci andaliţii.

Cartea de faţă ne spune povestea lui Elfangor, un andalit aristh (cadet) care speră ca într-o bună zi să devină un prinţ andalit (un rang înalt). Într-o zi, el şi prietenul lui Arbron (de fapt, nu erau chiar atât de prieteni), au fost chemaţi şi trimişi de căpitan pe câmpul de luptă. Trebuiau să  invadeze o navă a unor creaturi numite skrit na. Zis şi făcut! Nava andaliţilor s-a apropiat de cea a skritilor, iar după ce-au deschis trapa navei au dat năvală înăuntru. Însă acolo n-au dat doar de skrit na, ci şi de o specie nouă, nemaiîntâlnită, nişte creaturi cu păr pe cap, două picioare, două mâini şi nişte găuri despre care ştiau că se numeau guri. Oameni! Asta nu e tot. După ce au furat datele din computerul navei skrit na au aflat că la bordul navei se găsea cea mai periculoasă armă mortală despre care credeau că e doar un mit.

Matricea timpului.

N-au stat mult pe gânduri şi-au pornit în căutarea navei skrit na…Şi au găsit-o destul de repede. Pe planeta taxxonilor. Dominată de yeerki. După ce au capturat o navă a taxxonilor, s-au metamorfozat în taxxoni şi au coborât pe aerodrom. În mijlocul yeerkilor.

Restul…rămâne un mister…

Recomand această carte, de altfel, cea mai bună din serie. Cartea poate fi cumpărată de aici.

Numele lui este Elfangor-Sirinial-Shamtul. Un prinţ-războinic andalit. El le-a transmis celor cinci tineri pământeni puterea de a se metamorfoza în orice fiinţă, printr-o simplă atingere. Doar astfel pot avea sorţi de izbândă în lupta pe care o duc cu un rău atât de puternic, încât nu au nicio clipă de răgaz şi nu se simt niciodată în siguranţă…

Povestea lor continuă.

Titlul original: Animorphs – The Andalite Chronicles

Traducere de: Sorin Petrescu

Număr de pagini: 334

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

Un răspuns to “Timpuri de dinainte de Animorfi 3 – Cronicile andalite de K.A.Applegate”

  1. Ti-am zis mai ca sunt frumoase cartile lui Applegate? Pacat numai ca CJ nu va lansa si urmatoarele 50 si ceva de volume :)) Desi merg citite in engleza caci limbajul folosit este extrem de usor iar povestea am citit-o eu cursiv care nu stiu prea multa engleza. Chiar merita sa o iei si in engleza (mai ales editia noua care are o coperta WOW)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: