Cronicile Spiderwick 3 – În ghearele goblinilor de Holly Black şi Tony Diterlizzi

In ghearele goblinilor (vol.3 Seria Cronicile Spiderwick)-500x500Eram pregătit să încep recenzia altfel, însă după ce am aflat numele original al cărţii (Lucinda’s Secret) trebuie să încep cu critici. După cum se vede, numele românesc este „În ghearele goblinilor„, de unde acest titlu n-am nici cea mai vagă idee. De ce?… În toată cartea nu apare nici picior de goblin, ca să nu zic mai mult de un goblin. Observ că şi traducerile celorlalte două nume sunt destul de greşite, dar mai acceptabile decât acesta. Primul e tradus „Cartea fantastică„, deşi pe parcursul seriei apare cu numele de Ghid, numele original fiind „The field Guide” (Ghidul domeniului sau aşa ceva), care e mai în realitate cu modul cum e tradusă cartea. Al doilea e „Ochiul magic” plecat de la „The seeing stone„, care, totuşi, e mai adaptat la traducere…

Mai multe lucruri ciudate li se întâmplă fraţilor Grace, aşa că, spre încântarea mamei lor, hotărăsc să-i facă o vizită mătuşii Lucinda. La spital descoperă o femeie foarte bătrână (una dintre cele mai bătrâne femei pe care Jared a văzut-o în viaţa sa), despre care infirmiera nu-şi putea imagina cum poate trăi fără să mănânce. Rămaşi singuri cu mătuşa Lucinda descoperă nişte fiinţe mărunţele care îi aduceau fructe. Aducând vorba despre Ghid mătuşa Lucy îi avertizează că trebuie să plece cât mai urgent din casă şi să scape de carte. Crezând că are Ghidul în ghiozdan, Jared o acuză pe Mallory pentru dispariţia acestuia.

Reîntorşi acasă descoperă în biblioteca lui Arthur un mesaj de la Thimbletack din care îşi dă seama cine a furat cartea. Folosind o hartă veche, găsită tot în bibliotecă, pleacă pe drumul parcurs de Arthur înainte să dispară.

Ce se va întâmpla în continuare puteţi afla citind cartea.

Simon, Jared şi Mallory sunt trei copii obişnuiţi, aşa ca oricare dintre voi. Tatăl i-a părăsit şi au fost nevoiţi să se mute într-un loc uitat de Dumnezeu. S-ar părea că lucrurile ar cam trebui să se schimbe… Nici o grijă, aşa se va şi întâmpla! Habar n-au bieţii de ei ce li se pregăteşte, căci cineva, nu se ştie cine sau ce, încearcă să le schimbe viaţa.

O poveste despre ce ţi se poate întâmpla dacă vrei să explorezi o casă veche şi descoperi un pergament străvechi, căruia trebuie să-i dai de capăt…

Titlul original: The Spiderwick Chronicles 3 – Lucinda’s Secret

Traducere de: Larisa Lungu

Număr de pagini: 102

Editura: RAO

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: