Cronicile Spiderwick 5 – Răzbunarea lui Mulgarath de Holly Black şi Tony Diterlizzi

razbunarea-lui-mulgarath-vol-5-cronicile-spiderwick~17832566   Mult aşteptatul sfârşit al seriei (de fapt, nu chiar atât de mult aşteptat) a adus nişte creaturi noi în lumea Spiderwick, creaturi aflate de partea lui Mulgarath, alături de care Mulgarath ar trebui să stăpânească lumea. Mai interesantă ca celelalte cărţi din serie, „Răzbunarea lui Mulgarath” a încercat să aducă un ritm ceva mai alert, iar sfârşitul lui Mulgarath a semănat cu sfârşitul poveştii „Motanul încălţat”, de asemenea precizat în poveste.

După ce au reuşit să o salveze pe Mallory din peşterile piticilor, fraţii Grace se întorc acasă. Doar că casa nu este aşa cum au lăsat-o. Este distrusă! Totul împrăştiat, rupt şi nelalocul lui. Sus pe acoperiş, grifonul lui Simon încolţise un goblin: Hogsqueal. Prinzându-l şi ameninţându-l pe hobgoblin, aceştia află că Mulgarath şi goblinii lui au atacat casa, au luat Ghidul şi au răpit-o pe Doamna Grace. După ce s-au reîntors în luminişul elfilor pentru a vorbi cu Arthur, află de la acesta că uriaşilor le place să se grozăvească. În mintea lor se naşte un plan cum ar putea să îl învingă pe Mulgarath, aşa se face că Jared şi Mallory ajung prizonierii hobgoblinului care i-ar fi capturat de unul singur pe cei doi. Planul mergea bine până când goblinii devin înfometaţi şi vor să-i mănânce pe cei doi prizonieri. Când erau încolţiţi de goblini, Simon coboară pe grifon şi reuşeşte să-i salveze taman la timp. Însă până să ajungă la Mulgarath au de-a face cu nişte creaturi mai puternice decât goblinii: Dragoni!

Vor reuşi să-şi salveze mama şi să-l oprească pe Mulgarath? Aflaţi citind cartea.

Simon, Jared şi Mallory sunt trei copii obişnuiţi, aşa ca oricare dintre voi. Tatăl i-a părăsit şi au fost nevoiţi să se mute într-un loc uitat de Dumnezeu. S-ar părea că lucrurile ar cam trebui să se schimbe… Nici o grijă, aşa se va şi întâmpla! Habar n-au bieţii de ei ce li se pregăteşte, căci cineva, nu se ştie cine sau ce, încearcă să le schimbe viaţa.

O poveste despre ce ţi se poate întâmpla dacă vrei să explorezi o casă veche şi descoperi un pergament străvechi, căruia trebuie să-i dai de capăt…

Titlul original: The Spiderwick Chronicles 5 – The wrath of Mulgarath

Traducere de: Larisa Lungu

Număr de pagini: 130

Editura: RAO

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: