Septimus Heap 6 – Fieful de Angie Sage

Fieful1349948114507692d290cdd  Spuneam la recenzia celui de-al cincilea volum că îmi place cum se împletesc poveştile şi personajele ajung să se întâlnească. Ei bine, în acest volum m-a enervat enorm această potrivire, adică să şti că tot Palatul e inundat de o putere întunecată, iar pentru o raţă să rămâi blocat în mijlocul Întunericului, ca mai apoi acesta să fie exact motivul pentru care Întunericul reuşeşte să se răspândească mi se pare cam deplasat…Prea la fix au fost potrivite multe în această carte. În ansamblu, cartea a fost bună, chiar cea mai bună dintre toate. Mi-a plăcut! În sfârşit Tertius Fumigante a fost Izgonit, deşi asta l-a trimis şi pe Alther în Hrubele Întunecate. Dar asta e o altă parte a cărţii despre care nu voi vorbi prea mult. De fapt, nu voi vorbi deloc!

Încă de la începutul cărţii Jenna îi cere ajutorul lui Septimus pentru că simte că ceva nu e în regulă în mansardă. Ceva Întunecat se întâmplă. Doar că Septimus nu o prea bagă în seamă, e prea ocupat cu Săptămâna lui Întunecată, săptămâna care desparte Ucenicia Obişnuită de cea NeObişnuită. Refuzată de Septimus, Prinţesa, care alături de Septimus se pregătesc să-şi organizeze aniversarea de 14 ani, moment în care o Prinţesă poate deveni Regină, îi cere ajutorul lui Beetle. Aşa că alături de Beetle Prinţesa ajunge să fie răpită de Soborul Vrăjitoarelor din Port şi să devină Prinţesă Vrăjitoare (lucru care ar creşte Soborul în ochii celorlalte grupuri de vrăjitoare), dar ajunge şi la scara ce duce înspre mansardă pe care Beetle o urcă şi se trezeşte în mijlocul unui Fief Întunecat (un fel de ceaţă întunecată unde o mulţime de Arătări îşi fac de cap). Mai mult, cel care a făcut Fieful este Merrin Meredith, fostul ucenic al lui DomDaniel (şi al lui Simon), care a devenit mult mai puternic (chiar mai puternic ca Marcia) datorită Inelului cu Două Feţe.

Fieful lui Merrin începe să ia amploare şi să se extindă prin Palat, moment în care Marcia face Convocarea şi aduce toţi vrăjitorii şi scribii (înafară de Jillie Djinn, Scribul Ermetic Şef pe care oricum o urăşte) pentru a face ceva ce nu s-a mai făcut în Castel de foarte mult timp: o Cortină de Siguranţă pentru ca Fieful să nu se poată extinde prin tot Castelul, în cazul în care scapă din Carantină (sigilat în Palat).

De-aici multe se întâmplă, Fieful scapă din Palat (vă spuneam la început cum lucrurile s-au potrivit la fix), dar reuşeşte să scape şi din Cortina de Siguranţă şi încet-încet să cuprindă în Întuneric tot Castelul. Singura şansă de a opri Fieful este ca Marcia să obţină cele două discuri din Codul Pereche, unul aflat în Turnul Vrăjitorilor, iar celălalt ajuns din Camera Ermetică în…stomacul lui Merrin Meredith!

Ce se va mai întâmpla puteţi afla citind cartea pe care o puteţi cumpăra de aici.

În cea de-a şasea carte a acestei serii magice, Alther Mella este izgonit, un Fief întunecat învăluie Castelul, iar un dragon întunecat se află în libertate. Septimus Heap trebuie să-şi folosească toată priceperea pentru a salva de la distrugere Castelul şi Turnul Vrăjitorilor. Şi pentru aceasta, trebuie să pătrundă în Întuneric, dar nu o poate face singur. Cu ajutorul Jennei, al lui Alther Mella, Marcellus Pye şi fratelui înstrăinat al lui Septimus, Simon Heap, Septimus şi Marcia Overstand se luptă cu Întunericul acaparator. Oare va reuşi Septimus să-şi apere lumea magică?

Titlul original: Septimus Heap 6 – Darke

Traducere de: Irina Bojin

Număr de pagini: 637

Editura: CORINT JUNIOR

PS: Mai jos ataşez imaginea cu ceea ce eu cred că e coperta volumului 7 (şi ultimul al seriei din câte ştiu): sh 7

Reclame

Un răspuns to “Septimus Heap 6 – Fieful de Angie Sage”

  1. O vreau!! :)) Abia astept sa o cumpar sa o citesc. Pare promitatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: