Kit Black de Monica Ramirez

kit black  Când am ales să cumpăr şi această carte de la Niahara, am făcut-o din pricina coperţii, nicidecum din pricina povestirii. Ca mai târziu când am luat cartea în mână să o citesc, să observ acel mic pantof alb de pe bulina roşie reprezentând colecţia Caşmir de la editura Tritonic. Wtf!!!… Până la urmă nu a fost chiar atât de rău, iar povestea a fost niţel interesantă (sau pofta mea pentru citit a fost într-atât de mare, încât o poveste puţin siropoasă nu a contat). Mi-a plăcut cum Kit, personajul principal, spune pe nume faptelor, că mama ei e prostituată, a avut mulţi amanţi şi e bolnavă de sifilis.

Kit Black, fiica adoptată a lui Roger (fost cârmaci pe nava tatălui lui Kit), are puţine variante de ales în viaţă. Pentru ea, singura metodă de a scăpa de prostituţie este de a-şi continua viaţa în larg, pe mare. Fiind femeie e foarte dificil să scape de bărbaţii înflăcăraţi aşa că umblă mai tot timpul travestită în bărbat. Neavând din ce să-şi cumpere cizme şi sabie pentru a se îmbarca pe o corabie, decide să se prostitueze, pentru o singură noapte, cu un tip numit Armand (pe care începe să-l placă încă de când îl vede). Oferindu-se pentru doi bani de aur, Kit reuşeşte să facă rost de cele necesare şi se îmbarcă în nava lui Gareth, un corsar britanic crud şi nemilor, care are plăceri pentru persoanele de acelaşi sex. Încă travestită în bărbat, Kit visează la noaptea petrecută cu Armand realizând că este tot ceea ce căuta.

Într-una din zile, Kit îi ia apărarea unui puşti (care a avertizat-o că lui Gareth îi plac bărbaţii şi în special ea) şi ajunge în cabina lui Gareth, unde îi sunt făcute avansuri. Şocul pentru Gareth este când descoperă că Kit nu are între picioare ce se aştepta el, moment în care este ucis. Aşa ajunge Kit să deţină Luna Neagră, corabia lui Gareth, şi să devină un căpitan femeie destul de apreciat. S-au dus vremurile ]n care trebuia să umble deghizată în bărbat.

După ce-l întâlneşte pe Jean Lafitte, un bărbat chipeş, dar nu l-a fel de atrăgător ca Armand, este invitată de acesta să-i fie parteneră la un bal organizat de Marchizul de Balzaque, unde îl reîntâlneşte pe singurul bărbat pe care l-a iubit. Ceea ce află o întristează, acesta este căsătorit şi are şi-un băieţel de câteva luni.

La întoarcerea dintr-o călătorie în Grecia, echipajul ei salvează un marinar francez, a cărui nava a fost atacată de britanici, iar majoritatea membrilor echipajului ucişi şi căpitanul răpit. Însă nu moartea membrilor echipajului a fost cea care a şocat-o, ci numele căpitanului: Armand Etienne Dupuis…

Cartea poate fi achiziţionată de aici la 13 lei.

Marea o ademeneşte pe Kaitlin Black, provocându-şi destinul.

În Ajaccio, Corsica, Kit se deghizează în băiat şi visează la o viaţă plină  de aventuri pe mare. Crescută într-un bordel, nu are multe alte opţiuni – devine prostituată ca mama ei, sau pleacă pe mare, pretinzând că este bărbat.

Dar din păcate este prea săracă pentru a-şi permite perechea de cizme şi sabia, ambele obligatorii pentru a se putea înrola. Aşa că atunci când aude o discuţie între doi ofiţeri francezi de marină, se hotărăşte să-şi vândă virginitatea pe aur. De îndată ce-l cunoaşte pe Armand Etienne Dupuis, un bărbat la un pas de a se căsători cu o altă femeie, Kit nu-şi pierde numai virginitatea, ci se şi îndrăgosteşte împotriva dorinţei ei. Nu acceptă propunerea lui de a-i deveni amanta, ci se îmbarcă pe un vas englezesc. Acum este considerată drept duşmanul băiatului pe care îl iubeşte şi merge chiar mai departe, devenind căpitan pirat în flota lui Jean Lafitte.

Şi totuşi viaţa îi rezervă multe surprize…

Titlul original: Kit Black

Traducere realizată de autoare

Număr de pagini: 124

Editura: TRITONIC

Anunțuri

12 răspunsuri to “Kit Black de Monica Ramirez”

 1. HEY VPS!
  Am o problema…….am de ales intre Tara duncan si Tunele
  toate cartile….adica seriile complete!
  Care sunt mai bune…care mi le recomanzi?

  • wow wow wow 🙂
   Pai, eu ti le recomand pe amandoua:).
   Am citit doar Tunele si mie imi place extrem de mult. Am si Tara Duncan, dar nu am citit niciun volum inca, dar din ce l-am rasfoit e fain si acela :).
   Daca e dupa asteptare iti recomand Tunele pt ca mai e doar 1 volum de aparut.
   Doar ca Tunele are multi termeni de razboi (asa ceva..), este faina, dar Tara Duncan e mai pentru copii decat Tunele:).
   Nu stiu ce as alege daca trebuie doar una:))

   Ai citit cartea ?

 2. DA am citit-o si cartea se cheama ”Jucatorii de pe Titan” 😀

 3. in vara ma apuc de:septimus heap toate cartile
  harry potter toate cartile
  cronicile wardstone toate cartile
  jurnalul unui pusti toate cartile
  :D…le las pe vara ca acuma tre sa invatz ca am teze si teste si examene!

 4. bravo, frate, pentru recenzie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: