Cronicile Spiderwick 2 – Ochiul magic de Holly Black şi Tony Diterlizzi

ochiul magic  Mai mult o revistă decât o carte (Mirel a spus-o şi cam are dreptate), Ochiul magic este continuarea Cărţii fantastice. Dacă în primul volum am întâlnit doar un spiriduş, în acesta îşi vor face aparţia mai multe creaturi fantastice: goblini, grifoni, chiar şi un trol. Trebuie să remarc că, deşi cartea are doar 102 pagini, este plină de greşeli gramaticale (cel puţin patru am descoperit eu şi cred că e mult raportat la numărul de pagini). Preţul cărţii este de 20 lei şi mi se pare scump pentru o carte care poate fi citită în mai puţin de jumătate de oră. Cartea se citeşte uşor, iar pentru juniori poate fi o poveste interesantă.

De când tata lui l-a părăsit, Jared s-a schimbat şi are tot mai des probleme la şcoală. Ultima păţanie este că s-a luat la bătaie cu un coleg. Venit acasă de la şcoală, îl observă pe Simon trist şi află că pisica acestuia a dispărut. Nedorind să îl ajute să-şi caute pisica, Jared pleacă la biblioteca lui Arthur (prin intrarea secretă din dulapul cu albituri). Acolo dă peste Thimbletack (spiriduşul ce îi făcea necazuri în primul volum) care îl avertizează că în curând va da de necaz. Nu a durat mult, iar pe pajiştea din faţa casei Simon se chinuia să scape de ceva nevăzut ce îl trăgea spre pădure. Nu a reuşit să se opună şi a fost răpit.

Cu ajutorul lui Thimbletack reuşeşte să găsească lentila de piatră care îi oferea Vederea (aşa puteau fi văzute creaturile; mai existau câteva moduri, mai puţin plăcute), iar împreună cu Mallory pleacă să-şi salveze fratele din ghearele goblinilor.

Cartea poate fi cumpărată de aici (13 lei).

Simon, Jared şi Mallory sunt trei copii obişnuiţi, aşa ca oricare dintre voi. Tatăl i-a părăsit şi au fost nevoiţi să se mute într-un loc uitat de Dumnezeu. S-ar părea că lucrurile ar cam trebui să se schimbe… Nici o grijă, aşa se va şi întâmpla! Habar n-au bieţii de ei ce li se pregăteşte, căci cineva, nu se ştie cine sau ce, încearcă să le schimbe viaţa.

O poveste despre ce ţi se poate întâmpla dacă vrei să explorezi o casă veche şi descoperi un pergament străvechi, căruia trebuie să-i dai de capăt…

Titlul original: The Spiderwick Chronicles 2 – The seeing stone

Traducere de: Larisa Lungu

Număr de pagini: 102

Editura: RAO

2 răspunsuri to “Cronicile Spiderwick 2 – Ochiul magic de Holly Black şi Tony Diterlizzi”

  1. url

    Cronicile Spiderwick 2 – Ochiul magic de Holly Black şi Tony Diterlizzi |

  2. Marketing Mix

    Cronicile Spiderwick 2 – Ochiul magic de Holly Black şi Tony Diterlizzi |

Lasă un comentariu