O afacere îngrozitor de bestială 1 – Vârcolac contra dragon de Băieţii Fioroşi

orig_o-afacere-ingrozitor-de-bestiala-978-973-128-310-4  După o perioadă destul de stresantă în care a trebuit să susţin un examen de licenţă şi o prezentare a unei lucrări de licenţă, am reuşit să mai pun mâna pe o carte şi să o şi termin. Plecat de-acasă şi cu doar 3 cărţi disponibile pentru citit, am ales-o pe aceasta, pentru că e scurtă, scris mare, se citeşte uşor, numai bine să îmi revin.

Dacă aş compara-o cu ceva, aş face-o cu seria „Ceva cu adevărat ciudat”, deşi nu sunt asemănătoare ca poveste, poate  doar ca dimensiune, iar ce-a din urmă parcă e mai interesantă.

Un conac vechi, Farraway, denumit după cel care l-a deţinut înainte, a ajuns să fie SRPC, Societatea Regală pentru Protecţia Creaturilor, o locaţie întinsă pe 4000 de hectare, unde sunt îngrijite creaturi ciudate care au fost rănite. În momentul de faţă conacul e condus de Dr. Fielding, o femeie criptozoolog, ajutată îndeaproape de un uriaş numit Orson şi un vârcolac, pe nume Ulf.

Într-una din nopţi urmăreau pe radar apropierea a doi dragoni, mamă şi pui, însă după doar câteva ore ceva s-a întâmplat. Dimineaţa următoare, Dr. Fielding se întoarce dintr-o operaţiune aducând cu ea puiul de dragon…mort. În timpul autopsiei (da, se face autopsie dragonului 🙂 ), se descoperă că dragonul a fost împuşcat direct în inimă.

Ziua următoare, la poarta SRPC, apare un misterios inspector Black care le aduce nişte veşti groaznice, cum că un vânător de creaturi ar fi prin preajmă şi îi cere dr. Fielding să îi arate ceea ce adăposteşte în Parcul Creaturilor. Astfel întâlnim creaturi ciudate cum ar fi: grifoni, păsări Roc, ciocârlii-tunătoare, hidre, falcă-brici, tankoni, ogari-de-iad şi multe altele. Revenind în altă zi, acelaşi inspector îi anunţă că presupusul vânător caută creaturi pentru a deschide Circul Ororilor, o groapă imensă în care creaturile sunt puse să se bată până la moarte.

Alături de zâna Tiana, Ulf  (trimis de dr. Fielding) merge să ducă o cutie în vechea bibliotecă a conacului, locul unde trăiesc fantomele, şi este decis să afle mai multe despre Circul Ororilor. O carte ciudată începe să plutească spre el, iar din senin ceva începe să fie scris pe praful de pe ea. Este numele vânătorului. Mordecai…Mordecai Farraway.

 

Puteţi cumpăra cartea de aici, aici sau aici.

Eşti destul de curajos?

Când un dragon ajunge la SRPC, Societatea Regală pentru Protecţia Creaturilor, un centru de salvare şi ajutor pentru fiarele rare şi pe cale de dispariţie, Ulf vârcolacul descoperă un secret întunecat şi înfricoşător. Cu ajutorul uriaşului Orson, al zânei Tiana şi al veterinarului SRPC, dr. Fielding, Ulf trebuie să oprească cel mai ticălos vânător de fiare din lume.

Titlul original: An awfully beastly business 1 – werewolf versus dragon

Traducere de: Mirella Acsente

Număr de pagini: 172

Editura: CORINT JUNIOR

Reclame

9 răspunsuri to “O afacere îngrozitor de bestială 1 – Vârcolac contra dragon de Băieţii Fioroşi”

 1. Daca o asemeni cu seria ”ceva cu adevarat ciudat”…spunemi:
  are ilustratii(desene) prin ea?

 2. Gregory Says:

  Buna Paul urmaresc blog-ul tau de ceva timp si imi place recenziile tale si cum povestesti faci o treaba buna 😉 tine-o tot asa.
  Am vrut sa te intreb daca ai de gand sa citesti toate cartile din seria aceasta? ;p

  • In general, am de cand sa cumpar toate continuarile cartilor pe care le am. Deci, cred ca am sa le iau si pe astea, dar nu acum….

 3. Pai inca nu am citit ceva calumea…….am citit pt scoala…Romanul MARA….mai am de citit romanul ION si MOROMETII :D…poate dupa ce le citesc pe astea cred ca ma apuc de animorfi!

 4. Cartea este foarte grozava!!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: