Moştenirile Lorienului 3 – Lupta celor nouă de Pittacus Lore

Lupta celor noua  Rămân cu părere de rău după ce am terminat această carte. De ce ?

Nicidecum pentru că am citit-o sau pentru că aş fi pierdut aiurea câteva ore. Cartea a fost genială. Părerea de rău provine din faptul că am terminat-o, şi nu se ştie când o să apară volumul 4 şi la noi.

Cartea a fost excelentă, la fel ca volumul 2. Chiar şi 1 a fost interesant. Acţiunea te ţine lângă carte şi vrei să afli tot mai mult şi mai mult. Citeşti pagină după pagină şi îţi doreşti să nu se mai termine.

Parcă totul e numai de bine, deci trebuie să găsesc şi ceva de rău. Singurele lucruri care nu mi-au plăcut au fost traducerea numelor volumelor 2 şi 3. De ce „Lupta celor nouă” şi nu „Lupta lui Nouă„? Până la urmă Numărul Nouă chiar a avut o luptă importantă în acest volum. La fel şi pentru volumul 2, de ce nu „Puterea lui Şase„?

Povestea merge pe două părţi, care se împart în trei, ca spre final să devină una.

După cum ştiţi din volumul 2, Patru şi Şase s-au separat. În grota mogadorienilor, Patru (John) l-a întâlnit pe Nouă, iar Sam a rămas blocat în peşteră. Şase este în Spania, unde s-a întâlnit cu Şapte şi Zece.

După contactul cu câmpul de forţă de la peştera mogadorienilor, John are probleme. Se simte slăbit şi îşi tot pierde cunoştinţa. Află de la Nouă că sunt într-o casă din nordul Virginiei de Vest. De parcă nu ar fi de ajuns, în timp ce doarme are vise cu Setrakus Ra care îl chinuie pe Sam. În timp ce îşi probează obiectele din cufăr, uşa este smulsă din balamale şi Nouă este lovit de cunoscuta lumină verde a tunului mogadorian. Surpriza este mare când pe uşă nu intră mogadorienii, ci agenţii FBI. Dar ce caută FBI-ul cu tunurile mogilor?

În Spania, Şase, Ella (Zece), Marina (Şapte) şi Crayton (ultimul cepan rămas în viaţă, al Ellei) fac o întoarcere de drum şi nu pornesc către SUA, ci merg în India, unde se presupune că vor găsi un alt loric. În întâmpinare le iese Sharma, comandantul grupului Vishnu Naţionalist Opt, condus de însuşi Numărul Opt. Opt este considerat un zeu, iar grupul lui este în război cu Frontul Rezistenţei Divine. După ce îl întâlnesc pe Opt, acesta îi duce într-o peşteră pe ai cărei pereţi sunt gravate diferite desene cu lorici a ceea ce s-a întâmplat şi se va întâmpla, printre care: moartea numerelor Unu, Doi şi Trei, şcoala lui John cuprinsă de flăcări în timpul bătăliei din primul volum şi un garde (a cărui faţă a fost distrusă) cu o sabie mogadoriană înfiptă în trup. Care număr va fi străpuns?

Lucrurile i-au întorsături diferite, astfel că lupta împotriva lui Setrakus Ra are loc mult mai repede decât ar fi vrut garzii, iar puterea nebănuită a şefului mogadorienilor îi aduce pe lorici la un pas de moarte.

Cu siguranţă, dacă aţi citit cel puţin un volum din serie, nu vreţi să îl rataţi pe acesta. Puteţi comanda de aici.

AM FOST PE CONT PROPRIU

Şi m-am luptat de unul singur să rămân în viaţă, până în ziua în care l-am întâlnit pe numărul Patru.

ÎMPREUNĂ

Suntem mult mai puternici.

A DURAT CEVA VREME

Până să ne despărţim pentru a-i găsi pe ceilalţi.

AM MERS ÎN SPANIA

Să fac investigaţii.

AM DESCOPERIT

O fiinţă mai tânără decât noi, dar la fel de curajoasă.

ACUM ÎI CĂUTAM PE CEILALŢI.

DAR ŞI EI NE CAUTĂ.

Titlul original: Lorien legacies 3 – The rise of Nine

Traducere de: Ana-Veronica Mircea

Număr de pagini: 296

Editura: NEMIRA

 

Reclame

13 răspunsuri to “Moştenirile Lorienului 3 – Lupta celor nouă de Pittacus Lore”

  1. Frumuoasa carte dupa cum o descrii…..si filmul e tare….filmul ala ” i ‘ am number four ” 😀

  2. hey paul….fa o rubrica in care sa te intrebam diverse chestii….de exemplu..ce muzica iti place…sau ce filme preferi…sti tu 😀

  3. Oooh, am fost asa inactiva ca nici nu stiam ca s-a lansat cartea :< Nici volumul doi nu l-am citit, dar eh, lasa, ma revansez eu. O sa iau toate cartile de la nemira la maturat si o sa le citesc… Btw, ce de recenzii ai facut… trebuie sa le iau la citit pe toate de unde ramasesem :))

  4. De mult imi doresc sa ma apuc de seria asta…am inteles ca este geniala. 🙂

  5. Stii cand va aparea vol. 4 ?

  6. Ar trebui sa ne strangem mai multi si sa dam la tradus si celelalte volume, ca cei de la Nemira ne duc cu zaharelul de vreo 2 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: